Hlavní obsah

Světový pohár je v nedohlednu. Rusko v hokeji chybí, přiznává expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení NHL spolu s hráčskou asociací NHLPA vydaly v listopadu stanovisko, že se Světový pohár odkládá minimálně o rok, tedy že se neodehraje v únoru 2024. „Kvůli tomu, že NHL neví, co s Ruskem, nechce dělat Světový pohár bez Ruska a v tuhle chvíli ho zcela zjevně nemůže dělat s Ruskem,“ vysvětluje Martin Kézr v Příklepu na Sport.cz.

Kdy se uskuteční Světový pohár? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Případná účast Ruska by patrně znamenala bojkot ze strany jiných zemí. „Zejména skandinávské země daly jasně najevo, že s jakýmkoliv výběrem obsazeným hráči Ruska pod hlavičkou Ruska prostě hrát nebudou," upozorňuje šéfredaktor sportovní sekce Práva a Sport.cz.

Host pořadu, Radek Duda, přiznává, že po sportovní stránce by mu Rusové na turnaji scházeli. „Nechme politiku politikou. Rusko v hokeji chybí, stejně tak Bělorusko," říká 43letý expert.

Neomilostní bílého kluka, který týral postiženého Afroameričana. Ovečkin však hraje dál. Ostrá diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Kluci se potřebují poměřovat s nejlepšími. Stagnuje ruský hokej, stagnují kluci v Evropě. V zámoří je spousta zajímavých mladých ruských hráčů, kteří by chtěli jít tou cestou NHL," mrzí Dudu.

Více najdete ve videu z pořadu Příklep.

Reklama