Hlavní obsah

Plzeň - Znojmo 3:2Strakova trefa v prodloužení přinesla Plzni pohár

PLZEŇ

Prémie 800 tisíc korun za prvenství v letním hokejovém poháru patří Plzni. Zajistil ji přesilovkový gól Martina Straky po sto devíti vteřinách prodloužení finálové bitvy se Znojmem, který znamenal konečné vítězství domácích 3:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Straka (vlevo) a jeho spoluhráči z Plzně

Článek

„Nebylo to úplně ono, nakonec jsme ale zápas se štěstím zvládli. Znojemští ale celý zápas dobře napadali, šli hodně do těla a my můžeme být rádi za tu přesilovku,“ říkal pro Českou televizi plzeňský kapitán a připomněl, že triumf v Tipsport Cupu přináší do klubové síně slávy za letošní rok další trofej k Prezidentskému poháru pro vítěze základní části extraligy.

"Teď si to den, dva užijeme, a pak se začneme chystat na ligovou soutěž, abychom za týden vykročili vítězně i proti Varům,“ doplnil Straka.

Pouze tři formace střídající Znojmo, které v letním poháru dosud porazilo všechny extraligové soupeře, statečně vzdorovalo v Plzni a našlo odpověď i na domácí obrat skóre, když si dvacet sekund před koncem třetí části při power play vynutilo nastavení. V něm však doplatilo na faul svého nejstaršího hráče, 40letého Radka Hamana:

„Mrzí mě, že právě já udělal školáckou chybu, která rozhodla. Přitom nám skvěle zachytal Horčička a byli jsme blíž vítězství, než by kdokoli z nás předem tušil.“

Znojmo si i ve finále na favorita hodně troufalo, dokonce se ujalo vedení. „Plášek tam v pádu stihl poslat na branku puk, který se mně tečí povedlo poslat za Přikryla,“ líčil v ČT úvodní gólový moment Tomáš Hradecký. Plzeňské akce dlouho končily u skvělého gólmana hostů, jenž předvedl téměř třicet zásahů. „Odchytal fantasticky celou přípravu a snad mu to vydrží i do ligy, kterou začínáme už ve středu,“ doplnil Hradecký.

Finále Tipsport Hockey Cupu:
HC Plzeň 1929 - Orli Znojmo 3:2 v prodl. (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 42. Johnson (Lammers), 48. M. Heřman, 62. Straka (Vlasák, Langfeld) - 37. Hradecký (Plášek), 60. Vrba (Lattner). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Charvát, Pouzar. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 3432.
Plzeň: Přikryl - Jeřábek, Modrý, Slaney, Jiří Hanzlík, Dresler, Frolo, Hucl - Langfeld, Straka, Vlasák - Lammers, Jan Kovář, Johnson - Stránský, M. Heřman, Dvořák - Vostřák, Obdržálek, J. Heřman - Petruška. Trenéři: Jelínek a Razým.
Znojmo: Horčička - Štach, Lattner, Kania, Klimeš, Kolafa, David - Videlka, Haman, Říha - Plášek, Hradecký, Beroun - Vrba, Podešva, Staněk. Trenéři: Soudek a Kastner.

Reklama

Související témata: