Hlavní obsah

Trenér plzeňských deváťáků: Hráče jsem k simulacím rozhodně nevedl, sprosté reakce jsou přes čáru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na plzeňské hokejisty 9. třídy se po postupu do finále extraligy snesla velká kritika. Lukáš Zörkler, kouč Mladé Boleslavi, která prohrála rozhodující duel na západočeském ledě poměrem 1:7, totiž po utkání na sociální síti X upozornil na opakovanou simulaci domácích hráčů. Pro Sport.cz nyní zareagoval i plzeňský trenér Tomáš Pejchar. „Celá situace mě velmi mrzí a za sebe a svůj tým se omlouvám,“ uvedl. Kompletní vyjádření najdete na konci článku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Zörkler na svém profilu vypíchl dva momenty, přičemž po jednom z těchto přihraných pádů rozhodčí vylučovali, z čehož padl vedoucí gól Škody na 1:0.

„Toto se děje během rozhodujícího zápasu semifinále extraligy 9. tříd. Za toto se vylučuje a rozhodčí nejsou schopni si to pohlídat,“ vyťukal na svém profilu hostující kouč.

Jeho protějšek pochybení hráčů připustil. „Takové chování do hokeje a celkově do sportu vůbec nepatří. Uznávám špatné chování svých svěřenců, rozhodně jej nepodporuji, a už vůbec k tomu své hráče já ani nikdo z realizačního týmu cíleně nevede. Velice mě zaráží a mrzí, že si to někdo myslí,“ prohlásil Pejchar.

„Celou záležitost budeme řešit interně v klubu, a jestli přijde nějaký dodatečný trest, s pokorou ho přijmeme. Takhle se vážně prezentovat nechceme a nebudeme,“ pokračoval.

Upozornil však také na to, že i hostující hokejisté nezůstali bez viny. „Z obou stran tam bohužel byly přihrané zákroky, které tam rozhodně nepatří,“ podotkl. Videa z těchto situací zveřejnil na svém Instagramu bývalý útočník Radek Duda, expert televizní stanice O2 TV Sport.

Radek Duda upozornil i na simulování boleslavských hokejistů.Video: Instagram Radka Dudy

Pejchar pak vysvětloval, jakým způsobem se snaží se svěřenci pracovat. „My trenéři jsme tam od toho, abychom kluky vychovávali, dávali jim správný směr. Bohužel se stalo, teď už to nevrátíme. Věřte mi, že kluky vedeme k čestnému a férovému boji. Během sezony i play off jsme i řadu faulů sami odvolali,“ líčil.

„Play off je plné emocí, hráči zažívají takhle vypjaté a emotivní okamžiky poprvé ve sportovní kariéře. Každý chce na ledě nechat maximum a zvítězit, ale vždy to musí být cestou fair play. Tím je neomlouvám, ale každý dělá špatná rozhodnutí, a myslete na to, že se bavíme o čtrnáctiletých klucích. Stále je formujeme, vychováváme. Ano, udělali chybu, ale teď je důležitá sebereflexe, mluvit s nimi a situaci řešit, aby se neopakovala,“ popisoval trenér.

Mrzela ho ovšem také reakce hokejové veřejnosti. „Taková mediální masáž je velmi nešťastná. Abych řekl pravdu, tak z celé situace jsem velice zklamán. Především z reakcí většiny lidí na sociálních sítích, jak sprostě uráží klub, obviňují mě, a především čtrnáctileté kluky. To mi přijde trochu přes čáru,“ mínil Pejchar.

Celé vyjádření Tomáše Pejchara:

„Hned na úvod se sluší říci, že takové chování do hokeje a celkově do sportu vůbec nepatří. Uznávám špatné chování svých svěřenců, rozhodně jej nepodporuji, a už vůbec k tomu své hráče já ani nikdo z realizačního týmu cíleně nevede. Velice mě zaráží a mrzí, že si to někdo myslí. Celou záležitost budeme řešit interně v klubu a jestli přijde nějaký dodatečný trest, s pokorou ho přijmeme. Takhle se vážně prezentovat nechceme a nebudeme. Osobně jsem zákroky v zápase neviděl, až večer po zpětném zhlédnutí utkání. Z obou stran tam bohužel byly přihrané zákroky, které tam rozhodně nepatří. Ani pro rozhodčí to nebyl jednoduchý zápas. Jsou to také jen lidé a logicky nemohou vidět vše. Těm bych to za vinu nedával, byl to pro ně těžký zápas. Na zvážení je samozřejmě účast dvou hlavních rozhodčích, přeci jen už je to play off extraligy 9.tříd. My trenéři jsme tam od toho, abychom kluky vychovávali, dávali jim správný směr. Bohužel se stalo, teď už to nevrátíme. Věřte mi, že kluky vedeme k čestnému a férovému boji. Během sezony i play off jsme i řadu faulů sami odvolali. Play off je plné emocí, hráči zažívají takhle vypjaté a emotivní okamžiky poprvé ve sportovní kariéře. Každý chce na ledě nechat maximum a zvítězit, ale vždy to musí být cestou fair play. Tím je neomlouvám, ale každý dělá špatná rozhodnutí a myslete na to, že se bavíme o čtrnáctiletých klucích. Stále je formujeme, vychováváme. Ano, udělali chybu, ale teď je důležitá sebereflexe, mluvit s nimi a situaci řešit, aby se neopakovala. A taková z mého pohledu mediální masáž je velmi nešťastná. Abych řekl pravdu, tak z celé situace jsem velice zklamán. Především z reakcí většiny lidí na sociálních sítích, jak sprostě uráží klub, obviňují mě, a především čtrnáctileté kluky. To mi přijde trochu přes čáru. Osobně se mi nelíbí, že celá záležitost vznikla bez mého vědomí. Článek byl veden jen proti nám. Celá situace mě velmi mrzí a za sebe a svůj tým se omlouvám.“

Reklama

  Česko - Slovensko dnes 13 : 45
20240502T13 : 45:00+0200
Česko vs. Slovensko
Česko vs. Slovensko
Česko
Slovensko
  Česko - Finsko dnes 18 : 00
20240502T18 : 00:00+0200
Česko vs. Finsko
Česko vs. Finsko
Česko
Finsko