Hlavní obsah

Životní zápas, usmíval se po premiérovém hattricku v extralize šťastný útočník Komety Vincour

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K oslavám sedmdesátiletého výročí brněnského klubu, jejichž součástí bylo i vyvěšení dresu bývalého vynikajícího obránce Jaromíra Meixnera pod strop haly, přispěli hokejisté Komety na svém ledě výborným výkonem a demolicí Kladna 8:1.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. Rytíři Kladno 8:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Svým premiérovým hattrickem v extralize k ní výrazně dopomohl útočník Tomáš Vincour. „Je to skvělý pocit. Byl to asi můj životní zápas,“ usmíval se šťastně. „Já nejsem žádný vyhlášený střelec, takže jsem hrozně rád, že se mi povedlo dát tři góly. Je to pro mě obrovská pocta,“ svěřil se.

Tvrdil, že si mimořádně váží všech branek. „Nejvíc ale asi té první,“ cenil si Vincour, že se mu povedlo poslat puk do kladenské sítě baseballově ze vzduchu.

Na dvě trefy mu přihrál nedávný navrátilec z Finska Jakub Kos. „S ním a s Tomášem Marcinkem jsme si v lajně sedli,“ pochvaluje si Vincour spolupráci s parťáky z útočné formace. „Všichni v ní máme nějak určené role a snažíme se je plnit co nejlíp. Tentokrát ale utkání vyšlo skvěle celému mužstvu. Byli jsme nesmírně produktivní. Takhle bychom si to představovali v každém zápase,“ říkal zkušený forvard, který si dal dárek k nedělním třiatřicátým narozeninám.

Za ně už v týdnu do týmové kasy přispěl. „Teď mě čeká ještě platba za hattrick. A když to vyšlo tak náramně, možná ještě něco za narozky přihodím. Jsem pokladník, tak se sám rozhodnu,“ culil se Vincour.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Kladno 4:0 (35. Vincour)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V poslední době si nechal narůst knír. „Už jsem si zkontroloval mobil. Mám na něm spoustu zpráv, že si ho nesmím teď rozhodně oholit,“ prozradil. Už však myslel na nedělní duel nejvyšší soutěže se Spartou, v němž budou mít hokejisté Komety znovu výhodu domácího prostředí. „Těšíme se. Na stadionu bude určitě skvělá atmosféra. Všichni víme, jak velká je rivalita mezi oběma kluby,“ netají, jak moc touží i v prestižním souboji s Pražany po tříbodovém zisku.

Brněnský asistent Jiří Otoupalík Vincoura za předvedený výkon pochválil. „Jeho druhé řadě s Kosem a Marcinkem se aktuálně daří. Kéž bychom si herní a střeleckou pohodu přenesli i do zápasu se Spartou,“ přál si.

Kladenský kouč Otakar Vejvoda netajil po potupné porážce značné zklamání. „Zaostali jsme za Kometou úplně ve všem. Zejména v bruslení, bojovnosti a chytrosti,“ vypočítal smutně. „Brno má velmi kvalitní mužstvo, avšak my jsme mu cestu za vítězstvím hrozně ulehčili zbytečnými ztrátami puků. Těch soupeřových přečíslení bylo hodně,“ posteskl si trenér Rytířů.

Reklama

  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 60. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články