Hlavní obsah

ANTOŠOVA BŘITVA: Proti Kanadě potřebujeme den D. Soudci v kauze Hradec asi usnuli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacítky sleduju přímo v Göteborgu a je to asi ten nejlepší hokej, který můžeme na přelomu roku vidět. Spengler Cup i extraliga jsou sice velká konkurence, ale národní tým vždycky táhne nejvíc. I když projev tohoto výběru je úplně jiný než toho loňského, který získal stříbrné medaile. Moc nadějí ve čtvrtfinále proti Kanadě nám nedávám. Jestli chceme uspět, potřebujeme využít maximální potenciál naší největší opory.

Foto: Sport.cz s využitím ČTK/AP/Adam Ihse

Český tým ve čtvrtfinále potřebuje maximum od Jiřího Kulicha, píše Milan Antoš.

Článek

Jestli si i letos zahrajeme o medaile, dokáže nejvíc ovlivnit Jiří Kulich, odchovanec chomutovského hokeje, kterého Karlovy Vary vystřelily mezi dospělou elitu. Obzvlášť po zranění Robina Sapouška ho musíme využít ještě víc.

Každá jeho střela je nebezpečná. Potřebujeme mu předkládat puky tak, aby mohl co nejvíc zakončovat. Dokáže svým výkonem ovlivnit celý zápas. Samozřejmě to bude vědět i Kanada, ale musí si toho být vědomi všichni v českém výběru a udělat maximum pro to, aby mu připravili pozici.

Šanci ve čtvrtfinále nemáme moc velkou. Po prohře se Slováky se tým dal dohromady a snaží se uspět za každou cenu, i když jsou výkony trochu kostrbaté. Hokej je ale zvláštní v tom, že můžete zápas začít špatně, stejně jako proti Americe, ale nakonec se zvednete a všichni jsou překvapení, jak utkání vypadá.

Kanada tu nemá Bedarda, navíc jí možná bude chybět Geekie, který měl po prohře se Švédy zatmění a po jedenácti sekundách zápasu s Německem předvedl v mladické nerozvážnosti velký přehmat. Kanada sice bude tlačit na to, aby stopku nedostal, ve vyjednávání je silnější než kdokoliv jiný, ale podle mě dodatečný trest obdrží. Při zákroku na soupeře se odrazil, bylo to nebezpečné. Přesto ale potřebujeme mít den D, abychom Kanadu mohli porazit.

Ještě bych chtěl apelovat, ať už někdo konečně probudí ty soudce, kteří mají rozhodnout o verdiktu kauzy hradeckého dopingu. Času tomu věnovali už dost. Vždyť jsme za polovinou soutěže. Je to strašný. Nikdo to nechápe.

Celá kauza zůstala spát v rohu a nikdo neví, co se děje a kdy se rozhodne. Půl roku se čeká a neví se, co se bude dít. Žádný signál. Soudci buď usnuli, nebo se jim do toho nechtělo kvůli dovoleným, pak kvůli Vánocům. A teď se jim do toho nebude chtít kvůli tomu, že je rok 2024, takže co by dělali. Tak snad se konečně rozhoupou a budeme znát verdikt co nejdřív.

Abych to zakončil pozitivněji, tak bych do nového roku chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří sledujou hokej. Jsem z nich nadšený. Když fandí, i když nadávají. Je důležité, aby lidi projevovali své názory. Kvůli zábavě a emocím se hokej dělá. Jsem rád, že mi lidi píšou a reagují na mě. Přeju všem všechno nejlepší, a ať zůstanou věrní hokeji, protože je to krásná hra.

Milan Antoš

Milan Antoš je bývalý hokejový útočník, dnes spolukomentátor ČT. Dvanáct sezon hrál českou extraligu, nastupoval za Slavii, Plzeň, Jihlavu a Ústí nad Labem. S Pražany získal v roce 2003 titul a o rok později stříbro, se Západočechy vybojoval v roce 2000 bronz.

Vyřadí čeští hokejisté ve čtvrtfinále MS do 20 let Kanadu?
Ano
48,5 %
Ne
51,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10992 čtenářů.

Reklama