Hlavní obsah

Trápení a kartáč od trenérů. S tímhle výkonem jsme ve čtvrtfinále bez šance, tuší Melovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sice vítězství, ale na úterní čtvrtfinále se česká dvacítka chtěla naladit lepším výkonem. „Trápili jsme se celý zápas. Nehráli jsme to, co jsme chtěli,“ mrzelo útočníka Matyáše Melovského, který se na výhře 4:2 nad Švýcarskem podílel dvěma asistencemi. Celkem jich má na mistrovství světa už sedm, společně s Američanem Gauthierem nejvíce z celého turnaje.

Foto: IIHF

Český útočník Matyáš Melovský v utkání proti Švýcarsku zaznamenal dvě asistence

Článek

Göteborg (od našeho zpravodaje) – Na gól stále čeká, ale přihrávky sbírá jako na běžícím páse. „Něco by mi tam padnout mohlo, ale já moc gólový nejsem. Sedí mi spíš role nahrávače,“ usmál se Melovský, který v minulé sezoně v kanadské juniorce zapsal jen šest tref, ale neuvěřitelných 52 asistencí.

Jinak však i přes výhru moc důvodů k úsměvu neměl. Polovinu utkání sice čeští mladíci kontrolovali a vedli 2:0, jejich náskok se však před druhou přestávkou rychle rozplynul a rázem přestali na ledě dominovat.

A Melovský prozradil, že trenéři v kabině rozhodně klidní nebyli. „Hledám slova, jak to říct slušně. Dostali jsme pěkný kartáč. Zaslouženě. Řekli nám, ať se probereme, začneme bruslit a srážet se. Povedlo se to tak z padesáti procent. Pořád to nebylo ono,“ mínil.

V úvodu třetí části se navíc zranil autor dvou gólů na turnaji Robin Sapoušek, pro kterého nejspíš šampionát skončil. „Odváděl výbornou práci, bohužel musel odstoupit,“ litoval kapitán Jiří Kulich. Ten se v utkání dlouho střelecky trápil. „Z takových šancí bych se neměl mýlit. Ale trochu cítím, že mě soupeři nenechají vypustit mou klasickou střelu. Musím na to najít jiný recept,“ uvědomoval si.

Nakonec však právě on utkání rozhodl, když doklepl puk do sítě po parádní akci 17letého benjamínka Tomáše Galvase. „Úžasná akce. Jsem na něj moc pyšný,“ chválil i jeho spoluhráč z defenzivy a jmenovec Tomáš Hamara.

Lídr české obrany se v závěru také dočkal gólu a pojistil Česku vítězství i třetí příčku ve skupině. „Měli jsme tam dobré zápasy, dobré třetiny. Ale i několik nepovedených. Je to zdvižený prst pro čtvrtfinále,“ upozornil.

Na klíčový duel turnaje se národní tým bude z Frölundaborgu přesouvat do moderní areny Scandinavium, kde ho v pondělí od půl třetí odpoledne čeká trénink. A v úterý ve stejný čas i samotné čtvrtfinále. „Musíme zahrát líp než dnes, jinak nemáme šanci,“ mínil Melovský.

Ještě než svěřenci Patrika Augusty kompletně zaměří své soustředění na souboj s Kanadou, užijí si alespoň krátkou „oslavu“ silvestra. „Dáme si akorát přípitek. Asi ještě před půlnocí, ať se brzy dostaneme do postele,“ doplnil Melovský.

Reklama

Pavouk - MS do 20 let 2024

  • Čtvrtfinále

  • 02.01.24      12 : 00
    Slovensko Slovensko Finsko Finsko
    3 : 4
  • 02.01.24      14 : 30
    Kanada Kanada Česká republika Česko
    2 : 3
  • 02.01.24      17 : 00
    Spojené státy USA Lotyšsko Lotyšsko
    7 : 2
  • 02.01.24      19 : 30
    Švédsko Švédsko Švýcarsko Švýcarsko
    3 : 2
  • Semifinále

  • 04.01.24      15 : 00
    Švédsko Švédsko Česká republika Česko
    5 : 2
  • 04.01.24      19 : 30
    Spojené státy USA Finsko Finsko
    3 : 2
  • Finále

  • 05.01.24      19 : 30
    Spojené státy USA Švédsko Švédsko
    6 : 2
  • 05.01.24      15 : 00 O 3. místo
    Česká republika Česko Finsko Finsko
    8 : 5