Hlavní obsah

Rakousko - Kanada 0:11Budoucí kanadská jednička draftu je k nezastavení! Tentokrát pomohla deklasovat Rakousko

Hokejisté Kanady deklasovali na mistrovství světa hráčů do 20 let Rakousko 11:0 a na jejich další vysoké výhře se opět výrazně podílel útočník Connor Bedard. Očekávaná jednička příštího draftu NHL nasbírala šest bodů za dvě branky a čtyři asistence a v součtu s předešlým utkáním proti Německu, které domácí reprezentanti vyhráli 11:2, má na svém kontě již 14 bodů a kraluje produktivitě šampionátu.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Connor Bedard (vlevo) s Joshuou Royem and gólmanem Benjaminem Gaudreauem slaví vítězství nad Rakouskem.

Článek

Sedmnáctiletý supertalent zároveň se 14 vstřelenými góly na juniorských šampionátech vyrovnal kanadský rekord Jordana Eberleho. Na jeho překonání má Bedard před sebou ještě minimálně dva zápasy na aktuálním šampionátu a teoreticky může startovat i na dalších dvou mistrovstvích této věkové kategorie.

"Moc jsem o tom nepřemýšlel, ale myslím, že někteří kluci to ve třetí třetí třetině zmínili," uvedl Bedard ke svému rekordu. "Ale jo, je to bezva. I proto, že Jordan hrál taky za Reginu jako já," řekla budoucí kanadská hvězda, která bude nyní útočit i na absolutní bodový rekord. Bedard má na kontě 27 bodů, historicky nejproduktivnější Kanaďan Eric Lindros nasbíral o čtyři více.

Na druhé výhře Kanady, která na úvod nečekaně prohrála s Českem 2:5, na turnaji se čtyřmi body podílel Logan Stankoven, jenž je tak v tabulce produktivity druhý za Bedardem. Čisté konto udržel Benjamin Gaudreau, který čelil jen 12 střelám. Rakušané ani ve třetím zápase na turnaji neskórovali a mají skóre 0:31.

Třetí utkání na šampionátu zvládli i hráči USA, kteří porazili Švýcarsko 5:1 a ve skupině B mají šest bodů, stejně jako Kanada v áčku. Dvěma góly se pod výhru Američanů podepsal Jimmy Snuggerud.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě:
Skupina A (Halifax):
Kanada - Rakousko 11:0 (3:0, 4:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 15. Guenther (Othmann, Bedard), 16. Dean (Gaucher, Fantilli), 19. Wright (Bedard, Zellweger), 23. Roy (Clarke, Bedard), 24. Bedard (Stankoven), 26. Allan (Schaefer, Ostapchuk), 35. Stankoven (Bedard, Del Mastro), 43. Fantilli (Roy, Gaucher), 52. Gaucher (Dach, Matier), 54. Bedard (Stankoven), 59. Hinds (Stankoven, Roy). Rozhodčí: Iwert (Něm.), Šindel (ČR) - Oliver (Kan.), Waleski (USA). Vyloučení: 2:3. Využití: 3:0. Diváci: 10.170.
Skupina B (Moncton):
USA - Švýcarsko 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Snuggerud (Cooley, Gauthier), 26. Cooley (McGroarty, Gauthier), 37. Snuggerud (Blake, Ufko), 39. Boucher (Chesley, Lipkin), 54. Hughes (Behrens, Savage) - 40. Biasca (Canonica). Rozhodčí: Hronský (SR), Campbell - Knox (oba Kan.), Laguzov (Něm.). Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 7024.

Reklama

Související témata: