Hlavní obsah

Nepamatuji zápas, kdy bychom Švédy takhle tlačili, říkal po duelu s Tre Kronor kouč Rulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nakonec z toho sice byla porážka v prodloužení, i tak hokejová reprezentace na světovém šampionátu hráčů do 20 let předvedla v Halifaxu další solidní výkon a ve spoustě pasáží švédského soka výrazně přehrávala. „Já nepamatuju zápas, kdy bychom je takhle tlačili. Strašně času se odehrálo v jejich třetině, jenom se bránili. To fakt nepamatuju," citovala ČTK reprezentačního kouče Radima Rulíka.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Česká reprezentace hráčů do 20 let se raduje z vyrovnávacího gólu proti Švédsku na 2:2.

Článek

Toho samozřejmě mrzela situace z druhé třetiny, kdy Češi po gólu na 1:0 šli do oslabení, a byť ho přečkali, tak záhy po něm dostali dvě branky. "Dali jsme gól na 1:0 a místo toho, abychom zachovali chladnou hlavu, uděláme zbytečný faul a jdeme do oslabení. Šlo o úplně zbytečné vyloučení. Pak jsme, myslím, ztratili koncentraci. Švédům jsme nabídli situace k vyrovnání. A střela před druhým gólem vůbec neměla projít na branku. Bohužel se to stalo, to je hokej," litoval Rulík.

Druhou část kriticky vnímal také útočník Martin Ryšavý. „Řekl bych, že to nebylo úplně špatné, ale podle mě jsme si to trochu pokazili sami druhou třetinou. Nemůžeme být úplně spokojeni, víme, že je šlo přehrát," uvedl.

Nicméně ve třetí třetině zase Češi ukázali sílu i trpělivost. Dlouho se jim sice nedařilo překonat brankáře Lindboma, až se necelých šest minut po pěkné narážečce s Jiříčkem prosadil jeho parťák z defenzívy Ticháček.

„První a třetí třetina byla z naší strany výborná. Měli jsme energii. Švédové měli minimum šancí a jednoznačně jsme je přetlačili. Potřebovali jsme se akorát víc rvát v brankovišti o odražené puky, být víc před brankářem. Gólman byl skvělý, ale kdyby neviděl, možná jsme měli větší šanci. To se pokusíme zlepšit do dalších zápasů. Musíme ale respektovat sílu soupeře. Švédové jsou silný tým," věděl Rulík

V prodloužení mohl rozhodnout Jiříček, díky čemuž by Češi vítězství ve skupině měli ve svých rukou, nicméně i bod má svou váhu. „Konec byl trochu na nervíčky, mohli jsme dát víc gólů. Kdybychom vyhráli za tři body, tak bychom měli jisté čtvrtfinále v Halifaxu. Zkomplikovali jsme si to trochu sami, ale jsme silný tým, my se s tím umíme porvat. Na Němce se pořádně připravíme a bude to ještě lepší," věděl útočník Ryšavý.

Češi v posledním utkání skupiny hrají na SIlvestra od 19.30 českého času proti Německu. V případě výhry mají jisté minimálně druhé místo, ale do čela skupiny je může vrátit prohra Švédů v nočním duelu s Kanadou. „Za tenhle bod jsme tedy rádi, v konečném součtu nám může pomoct," uvedl kapitán týmu Stanislav Svozil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články