Hlavní obsah

Celý turnaj nula, v klíčový moment hattrick. Na to nikdy nezapomenu, rozplývá se Becher

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celý šampionát zůstával bez gólu. Útočník hokejové dvacítky Ondřej Becher si všechno nechával až na poslední zápas celého mistrovství. Hattrickem a dvěma asistencemi řídil neuvěřitelný český obrat z 2:5 na 8:5 proti Finsku. „Nikdy na tenhle večer nezapomenu,“ rozplýval se 19letý centr s bronzovou medailí na krku.

Foto: Christinne Muschi, ČTK/AP

Ondřej Becher se společně s kapitánem Jiřím Kulichem raduje z vyrovnávacího gólu na 5:5.

Článek

Göteborg (od našeho zpravodaje) - I přes tříbrankový deficit se čeští mladíci nepoložili. „Věřili jsme, že to otočíme. Hráli jsme jako tým a celý zápas jsme se hecovali a podporovali,“ oceňoval Becher.

Byl to právě on, kdo těsně před druhou přestávkou ujel v oslabení a snížil na 3:5. Ještě se ovšem strachoval, aby sudí jeho trefu neodvolali kvůli ofsajdu. „Hodně jsem se bál. I rozhodčí mi potom říkal, že to bylo o milimetry. Jsem rád, že jsem si kotouč bruslí zvládl zpracovat a pak i zakončit,“ líčil.

Zásadní pro úspěch pak byly tři využité přesilovky ze tří. „To rozhodně. Jirka Kulich má neskutečnou střelu, Matyáš Melovský mu vždy krásně nahrál a Jirka to trefil. Jsme moc rádi, že jsme tu měli takového hráče, který dokáže šance proměnit. A že je proměnil v tak důležitém zápase,“ chválil Becher.

Útočník působící v kanadské juniorce WHL pak zařídil i klíčové vyrovnání na 5:5, když při power play doklepl do sítě Kulichovu dělovku. „Byl jsem ve správný čas na správném místě. Netrefil jsem to úplně čistě, bylo to se štěstím,“ říkal s úlevou.

Když pak jen o patnáct sekund později završil obrat Hamara, byl u toho znovu i asistující Becher. „Ve třetí třetině už Finsko jenom bránilo. Nesnažili se chodit do protiútoku a my jsme to potrestali. Jsem moc rád, že to takhle dopadlo,“ rozplýval se.

Navíc se poté prosadil do prázdné branky a gólem na 8:5 završil hattrick. „Poslední zápas v mé mládežnické reprezentační kariéře a povedlo se tohle. Je to něco neskutečného. Bronzu si všichni strašně moc vážíme,“ usmíval se Becher.

Reklama