Hlavní obsah

Kapitán Kulich: Jsem hrdý na tým. Ukázali jsme světu, že můžeme hrát s každým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dal dva góly, asistencemi se podílel na dalších dvou, které přinesly vyrovnání i šokující obrat. Jiří Kulich coby správný kapitán byl na ledě i na střídačce a v šatně, což potvrdil trenér Augusta, výrazně podepsán pod hokejovým zmrtvýchvstání bronzové reprezentace do 20 let. Navíc byl zvolen do All Star týmu celého šampionátu. „Byli jsme po druhé třetině chcíplí na střídačce, tak jsem klukům říkal, aby pořád věřili.“

Čeští hokejisté po vítězném duelu o třetí místoVideo: Matěj Vybíral, Sport.cz

 
Článek

Göteborg (od našeho zpravodaje) - Lídr českého týmu poté novinářům vyprávěl, že když táhl tým na ledě, bude velet i oslavám. „Doufám v to,“ usmíval se nejproduktivnější hráč mistrovství se šesti góly a šesti asistencemi.

Víra se vyplatila, že?

Ano. Řekli jsme si, že všechno musíme pálit na bránu, což jsme udělali. Dali jsme ve třetí třetině gól, nakoplo nás to a pak už ta hra byla naše. Říkal jsem klukům, že se může stát všechno. Vidíte, dali jsme pět gólů za třetinu a je to naše.

Co víc, dali jste čtyři góly za 50 vteřin, což je nový rekord šampionátu.

Trenéři nám opakovali, že jsou to taky lidi a že je ten gól položí. My jsme se snažili všechno střílet na branku. Je to ten nejkrásnější pocit, takto končit juniorskou kariéru. A jsem strašně hrdý na náš tým.

Jak se dával dohromady, když se sejdou rozdílné charaktery?

Bylo to těžké, ale myslím si, že všichni jsme přijali roli, jakou tady máme. A zvládli jsme ji perfektně. Od prvního zápasu, který se nám nepovedl, jsme si jasně řekli, co a jak dál, abychom byli úspěšní. Všichni jsme to pochopili a ukázali jsme světu, že dokážeme hrát s každým, a teď máme tu placku.

Jak to bylo náročné fyzicky?

Je to trošku frustrující, když jste unavení, ale všichni jsme na tom stejně. Já jsem klukům položil otázku: Jste unavení? Oni odpověděli, že nejsou, a tak si myslím, že únava nehrála žádnou roli. Prostě jsme tomu věřili, šli jsme za tím a bylo nám jedno, kolik to je. Přišel comeback. I mně to tam konečně padlo. Ale na tom nezáleží, jestli jsem dal dva góly, protože nejdůležitější je to, co máme na krku. A to je pro celé Česko.

Začíná vaše budoucnost v českém hokeji?

Nevím… Máme třetí místo, teď to jdeme oslavit a uvidí se.

Jak se vám bude vracet do zámoří?

S chutí a sebevědomím. Ale ještě je na to čas, teď si to s týmem užijeme.

Reklama