Hlavní obsah

A kde je Česko? diví se fanoušci dresům dvacítky na MS. Hokejový svaz přichází s vysvětlením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psal se listopad loňského roku, u kormidla hokejového nároďáku ještě stál Filip Pešán, když svaz před Karjalou; úvodním turnajem ročníku; hrdě oznamoval, že odteď už bude na všech dresech reprezentačních výběrů název Česko v mateřském jazyce. Až na jedinou výjimku to v minulé sezoně opravdu platilo. Proč tedy nyní na odloženém MS dvacítek v Edmontonu mají svěřenci trenéra Rulíka na dresech zase nápis Czech Republic?

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Český hokejista Stanislav Svozil (vpravo) v souboji se Slovákem Daliborem Dvorským na MS dvacítek.

Článek

Onou jedinou výjimkou byl prosincový šampionát dvacítek v Kanadě, který musel být kvůli koronaviru předčasně ukončen. Když organizátoři turnaje rozhodli o přeložení turnaje na srpnový termín, dalo by se čekat, že po téměř osmi měsících už Češi budou mít na dresech „Česko". Jenže nemají...

„Firmu Nike jsme na špatný nápis na dresu upozornili už v zimě. Na dresech má být samozřejmě "Česko", jak měl národní tým letos na MS ve Finsku. Od IIHF / Nike ale dostala česká dvacítka úplně stejné dresy jako v zimě," vysvětluje hokejový svaz na Twitteru v reakci na dotaz hokejového analytika a spolupracovníka O2 TV Sport Jiřího Vítka.

„Přešili pouze jmenovky hráčů, kteří jsou v Kanadě na juniorském šampionátu nově oproti zrušenému zimního mistrovství. Jako Český hokej nám nezbývá nic jiného, než Nike znovu upozornit a apelovat, aby se to na dalším mistrovství už neopakovalo," pokračuje Český svaz ledního hokeje.

„Od IIHF jsme v úterý dostali zpětnou vazbu, že úprava oproti zimě neproběhla z časových důvodů. Nicméně nás zástupci IIHF ujistili, že na dalších turnajích včetně toho nejbližšího MS žen v Dánsku už bude na dresech "Česko"," dodali zástupci svazu.

Reklama