Hlavní obsah

Pryč s Maxim Turbulenc! rozhodla před MS dvacítka. Po gólech jí tak nově zpívá Gott

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Běžela 23. minuta úvodního utkání juniorského světového šampionátu proti Slovensku (5:4), když Martin Ryšavý snižoval na 1:2. Z reproduktorů edmontonské Rogers Areny se však na oslavu gólu nezačalo ozývat od Maxim Turbulenc zremixované „Zavolejte stráže, zbláznilo se páže“ z filmové pohádky Ať žijí duchové!, na což byli čeští fanoušci u dvacítky i áčka na MS v posledních letech zvyklí. Přednost tentokrát dostal legendární Karel Gott.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Souboj českého hokejisty Matouše Menšíka s Borisem Žabkou ze Slovenska.

Článek

Asi si vybavíte povzdech mistra světa z roku 1985 Jiřího Hrdiny při květnovém seniorském šampionátu v Tampere. „To je příšerný, co jim tam po gólu hrají," zařadil se trojnásobný vítěz Stanley Cupu mezi kritiky Maxim Turbulenc.

Nic to však nemění na faktu, že s českou reprezentací byl hit Zavolejte stráže! poslední roky spjatý. Vlastně od domácího MS 2015, kdy si jej vybral tehdejší kapitán mužstva Jakub Voráček.

A držela se jej i dvacítka. Na MS 2020 ji sice ještě po gólech vyhrávala Moravanka s Vysokým Jalovcem, rok poté už však Maxim Turbulenc. Stejně jako loni v prosinci na šampionátu, který ale byl kvůli covidu nakonec předčasně ukončen.

Kdo čekal, že v náhradním srpnovém termínu zůstane vše při starém, pletl se.

„Řeší se to před každou akcí s konkrétním týmem. Vždy přijde e-mail od organizátorů, ať si tým vybere goal song... Zpravidla to volí kabina," uvedl na Twitteru media manažer české dvacítky Ondřej Kalát.

Možná i proto, že z prosincového kádru zbylo v tom současném jen 12 hráčů, došlo ke změně. Hráči rozhodli, že radši chtějí slyšet Karla Gotta a jeho Dám dělovou ránu.

Minimálně v úterý proti Slovákům jim „Goťák" přinesl štěstí. Dělovou ránu dal totiž pětkrát, takže kromě ní mohla po konci duelu zaznít i česká státní hymna.

Přijde vám Gottovo Dám dělovou ránu lepší gólová oslava než Zavolejte stráže! v podání Maxim Turbulenc?
ano
87,2 %
ne
12,8 %
Celkem hlasovalo 3311 čtenářů.

Reklama