Hlavní obsah

Absolutně všechno bylo špatně, naštvala Rulíka dvacítka. Na porážku s Lotyši nikdy nezapomene

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na střídačce české hokejové dvacítky prožil kouč Radim Rulík těžké rozčarování a pro porážku 2:5 s Lotyši na závěr skupiny MS v Edmontonu neměl ani špetku pochopení. „Absolutně všechno bylo špatně. Předvedli jsme hrozný výkon, bezkrevný a netýmový, problém nastal v hlavách kluků. Bylo to o motivaci a určité hrdosti, s kterou jsme nehráli, rozčiloval se trenér a připustil, že se na přístupu mužstva asi podepsala jistota čtvrtfinále, kterou získala už před zápasem. „Porážku jsme si zavinili sami," uznal Rulík.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Zklamání. Čeští hokejisté prohráli na MS hráčů do 20 let s Lotyšskem 2:5. I přes výsledkový propadák ale postoupili do čtvrtfinále.

Článek

„Zatímco Lotyši se rvali o postup, padali po hlavách do střel, hráli strašně obětavě a šli si za tím, my k tomu přistoupili laxně, byli pomalí a nedůrazní. V podstatě jsme nic nehráli, nemohlo to vyústit v nic jiného než v ostudu," tvrdil trenér ve videorozhovoru na webu hokej.cz.

Také čeští mladíci museli připustit, že Lotyši hrající o všechno byli živější a dravější. „Předčili nás pracovitostí a nadšením. Nějakých devadesát procent věcí dělali líp a zaslouženě vyhráli," přiznal pro hokej.cz útočník Tomáš Urban. „Na mužstvo jsme se marně snažili zapůsobit. Tohle nebyl ani trochu výkon, kterým bychom se chtěli prezentovat," mrzelo Rulíka.

Nevyšel ani tah s vrácením Jana Bednáře do branky, potřetí za sebou totiž čtyřikrát inkasoval. Stalo se mu to už během dvou třetin a z pouhých čtrnácti lotyšských střel, což znamená naprosto tristní 71% úspěšnost zásahů českého gólmana. Na závěrečné dějství ho Rulík stáhnul z ledu a do branky poslal Tomáše Suchánka, jenž už neinkasoval.

Bergmanis svůj hattrick završil při zoufalé české power play. „Dostali jsme facku. Podle mě je dobré, že přišla. Ve čtvrtfinále musíme ukázat, co v nás opravdu je," naznačil Urban. Produktivita Lotyšů, kteří při sázkovém kursu 1:9 platili za outsidera, byla ohromující. Ze 17 střel nasázeli svěřenci Artise Abolse hned pět gólů. Poprvé v historii světových šampionátů dvacítek tak zvítězili v utkání základní skupiny, poprvé v historii si zahrají čtvrtfinále

Dvacítce se nevydařil už začátek, v polovině první třetiny prohrávala 0:2. „Pokud do zápasu vstoupíte hůř, je to vždycky složité. My začali hrát dobře až ve třetí třetině. To už bylo pozdě," mínil pro ČTK obránce Stanislav Svozil, jenž ve třicáté minutě vyrovnal na 2:2. „Za nerozhodného stavu se zase startuje od nuly, ale my jsme vzápětí dostali další gól a těsně před druhou pauzou čtvrtý. Pak to bylo těžší a těžší," litoval bek, který předešlý duel s Kanadou vynechal. „Mám nějaké problémy s ramenem," okomentoval Svozil své potíže.

Rulíka nejvíc štvalo, že zpackaným zápasem s Lotyšskem česká dvacítka pokazila celý dojem z mistrovství, který se snažila budovat. „Máme dva dny na to, abychom šli připraveni na čtvrtfinále, které bude proti USA ohromně těžké. Musíme teď pracovat s hráči na ledě i mimo led a udělat maximum, aby tenhle zápas zůstal zapomenut, i když já na něj nikdy nezapomenu," uzavřel trenér.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články