Hlavní obsah

Na zrušeném MS juniorů testy odhalily dalších sedm pozitivních na covid

Na hokejovém mistrovství světa hráčů do 20 let v Edmontonu, které bylo ve středu kvůli obavám z dalšího šíření koronaviru předčasně ukončeno, mělo pozitivní test na covid-19 dalších šest hráčů nebo členů realizačních týmů plus jeden rozhodčí. Mezinárodní hokejová federace (IIHF) informovala o výsledcích na oficiálním webu.

Foto: Hockey Russia

Na hokejovém mistrovství světa hráčů do 20 let v Edmontonu, které bylo ve středu kvůli obavám z dalšího šíření koronaviru předčasně ukončeno, mělo pozitivní test na covid-19 dalších šest hráčů nebo členů realizačních týmů plus jeden rozhodčí.

Článek

Pozitivní test na covid měl jeden zástupce kanadského, ruského, německého a slovenského týmu a dva zástupci Švédska. Všechny nyní čeká podle IIHF minimálně desetidenní povinná karanténa v Kanadě.

Mezinárodní federace zrušila šampionát poté, co byly kontumovány tři zápasy v základních skupinách. Neodehrály se souboje USA - Švýcarsko, Slovensko - Rusko a Česko - Finsko. Prezident IIHF Luc Tardif na středeční tiskové konferenci uvedl, že MS by se mohlo uskutečnit v náhradním termínu v létě ve Finsku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.