Hlavní obsah

Německo - Kazachstán 6:0Stav série 2:1Němci rozhodli o záchraně čtyřgólovou smrští během čtyř minut

Ostrava
Aktualizováno

Německo se výhrou 6:0 na MS hokejistů do 20 let v Ostravě přece jen udrželo mezi elitou, sestupující Kazachstán nahradí příště Rakušané vracející se na šampionát z nižší divize po jedenácti letech.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Hokejisté Německa se radují z branky proti Kazachstánu.

Článek
Fotogalerie

Němci v rozhodujícím třetím zápase série play out dali důležitý první gól, další čtyři pak přidali ve druhé třetině během čtyř minut a patnácti sekund. Z následků takové smršti se už soupeř neprobral.

Začátek klíčové bitvy o 9. místo znamenající ještě záchranu byl hodně nervózní. Dřiv ale našli klid Němci, když Bokk pohotově prostřelil hrdinu sobotního druhého zápasu série play out Nureka. Odpověď Kazachů mohla přijít do minuty, jenže Musorov zblízka trefil jen beton Haneho.

Další velkou šancí soupeře na vyrovnání byly tři přesilovky v rychlém sledu do poloviny druhé třetiny, ale efekt neměly. Jakmile byl nováček šampionátu ve 31. minutě v plném počtu, od modré vystřelil Hüttl a brankář puk vyrazil pouze na hokejku Bokka, jenž neměl problém zakončit. Devatenáctiletý útočník hrající švédskou ligu dospělých za Rögle bilanci v kanadském bodování tak vylepšil na 6+2

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Tim Fleischer z Německa skóruje proti Kazachstánu.

O 83 vteřin později přišel třetí hřebíček do rakve kazachstánských naději na držení. Valenti vystřelil z pravého kruhu a na gólovou dorážku zůstal úplně volný Fleischer. Stav 0:3 nutil Kazachstán hrát na absolutní riziko, čehož rychlí němečtí útočníci využívali. Najednou ani nebyla znát ani absence nemocného Stützleho.

Přečíslení dva na jednoho zakončil Peterka báječnou přihrávkou na skórujícího Lukase Reichla. Gól synovce českého olympijského šampióna z Nagana tak definitivně rozbil odpor soupeře, za dalších 84 sekund Nurek inkasoval popáté. Na druhé straně zůstal Hane celý zápas neprůstřelný, čisté konto ozdobil osmadvaceti zásahy. V 56. minutě dal ještě pečeť na německou záchranářskou radost gól z hole Mika.

MS hokejistů do 20 let v Ostravě - série play out
Německo - Kazachstán 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)
Branky: 13. a 31. Bokk, 32. Fleischer, 34. L. Reichel, 35. Heinzinger, 56. Mik, hlavní rozhodčí Morozov (Rus.) a Tscherrig (Švýc.), vyloučení 5:1 navíc Brune (Něm.) 10 minut, bez využití, 1439 diváků - konečný stav série 2:1.

Reklama

Související témata: