Hlavní obsah

Pozitivní český hokejista zůstane po zrušeném MS na pokoji v Kanadě ještě týden

Aktualizováno

Zrušením MS problémy neskončily. Alespoň pro jednoho z hráčů týmu českých hokejových juniorů, který měl pozitivní test na koronavirus. Musí totiž zůstat až do 6. ledna na hotelovém pokoji v Edmontonu, zatímco jeho spoluhráči už vyrazili k domovu.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Stanislav Svozil (vlevo) slaví svůj gól proti Kanadě. Ilustrační foto.

Článek

Podle původních zpráv se hráči podle výsledků posledních PCR testů měli postupně v průběhu 31. 12. vracet do svých klubů.

Český junior, který měl pozitivní výsledek úterního testu na koronavirus, ale musí zůstat v Kanadě. Stejně jako na všechny ostatní účastníky předčasně zrušeného mistrovství světa s pozitivním nálezem se na něho vztahuje povinná desetidenní izolace.

Nakažený hráč tak v pátek nemohl odcestovat s výpravou na letiště do Calgary, odkud hráči odletí individuálně do svých zámořských klubů a evropská část reprezentačního týmu po 17. hodině do Frankfurtu, odkud se pak přesune autobusem do Česka. Již ve čtvrtek odcestoval útočník Pavel Novák, hráč týmu Kelowna Rockets v juniorské WHL.

"Platí, že jeden hráč českého výběru, který měl pozitivní test, musí zůstat na hotelovém pokoji v Edmontonu," potvrdil tiskový mluvčí juniorského týmu Ondřej Kalát. "Máme od něj zároveň informaci, že se cítí dobře," ujistil Kalát.

Reklama

Související témata: