Hlavní obsah

Skandál s odletem juniorů má pokračování! Podle Rusů bylo všechno úplně jinak

Skandál týkající se odletu z kanadského MS hokejových juniorů pokračuje. Zástupci ruského týmu do 20 let v tamních médiích rázně odmítli verzi vedení českého mužstva o tom, že za vykázání z letadla mohli jejich hokejisté. Šéfové ruského týmu českou verzi o podobných mikinách považují za směšnou. Podle ruských medií to měli být naopak čeští hráči, kteří na palubu propašovali alkohol.

Foto: Profimedia.cz

Trenér ruského hokejového týmu juniorů Sergej Zubov na archivní fotografii.

Článek

Měli to být Rusové, kteří zapříčinili, že se česká výprava nedostala na Silvestra z Kanady domů a letět musela náhradním spojem až následující den. Stejně jako hráči sborné.

Oba týmy byly vyvedeny z letadla kvůli alkoholu a nedodržování protikoronavirových opatření. Jeden z členů realizačního týmu navíc před vstupem na palubu kouřil v hale.

Podle manažera českého týmu za to mohli Rusové a personál si spletl české hokejisty s ruskými kvůli stejné barvě mikin. Podle vyjádření ruské strany ale vše bylo trochu jinak. Na ruském sportovním serveru Sport-Express byl zveřejněn rozhovor s trenérem sborné Sergejem Zubovem a podle něj měli alkohol na palubu propašovat naopak Češi.

Foto: JONATHAN HAYWARD, ČTK/AP

Rus Marat Chusnutdinov před švédskou brankou v utkání hokejového MS do 20 let.

„Češi všechno rychle popřeli a vše svedli na nás. My něco takového neuděláme. To, co říkají oni, je velmi trapné," reagoval na českou verzi kouč sborné Sergej Zubov. „Verze, že si je spletli s našim týmem kvůli mikinám je prostě směšná," dodal trenér.

„Každá delegace má určitý počet lidí, palubní letenky jsou na jména. Na mikinách jsou různá loga i nápisy. Pokud by Češi nic neporušili, letištní personál by je pustil zpět," myslí si Zubov.

Reklama

Související témata: