Hlavní obsah

Slováci v šoku! Katastrofa, jsme lůzři, jezdili na nás čtyři na nikoho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děs. Hanba. Historická porážka. Tohle slovenský hokej nezažil. Debakl 1:11 s výběrem domácí Kanady na edmontonském ledě je nejvyšší prohrou dvacítky našich sousedů v dějinách juniorského mistrovství světa.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Kanaďan Will Cuylle a Slovák Oliver Stümpel (16).

Článek

"Nejhorší to bylo, když jsme dostali jedenáctý gól dvacet vteřin před koncem. Měl jsem jít na led. Řeknu pravdu, styděl jsem se za sebe a za to, co předvádíme na ledě. Byl to pro mě asi nejtěžší moment v dosavadní kariéře. Bylo vidět, že nám ukázali, že jsme úplní lůzři. Bylo to těžké," lamentoval pro slovenská média útočník Adam Sýkora, který má patřit k oporám celku.

Svěřenci Ivana Feneše ale dostali hrozivé školení. Zas a znovu se Kanaďané řítili na slovenskou branku. „Jeli na nás čtyři na nikoho, dva na nikoho... To se nemůže stávat!" posteskl si Sýkora, který si zahrál i na květnovém seniorském mistrovství světa. V pouhých sedmnácti.

Teď vzhlížel k dalšímu zápasu, kterým Slováci mohou ostudu zmírnit. I čtvrtfinále MS ještě může být realitou.

„Čeká nás Lotyšsko, musíme zvítězit. Pokud se nám to povede, celý dosavadní pocit z našeho účinkování na turnaji můžeme změnit. Musíme se nastavit v hlavách na vítězství," dodal Sýkora.

Objevily se i narážky, že Slováci právě před soubojem s Lotyšskem utkání s jasným favoritem možná tak trochu vypustili.

"Pravda je někdy krutá. Dostali jsme hokejovou lekci. Musíme to přijmout jako fakt, ale rozhodně se s ním neuspokojit," uvedl kouč Feneš.

Reklama

Související témata: