Hlavní obsah

Špatná zpráva. Klíčový bek Jiříček už české dvacítce na MS nepomůže

Český hokejový obránce David Jiříček už do mistrovství světa dvacítek v Kanadě nezasáhne. V nedělním úvodním utkání s domácím výběrem si poranil vazy v levém koleně. Osmnáctiletý hráč extraligové Plzně se snažil ve 28. minutě zastavit ve středním pásmu Willa Cuylleho, ale po srážce koleny pro něj zápas a nakonec i celý šampionát skončil.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

David Jiříček už národnímu týmu na MS nepomůže

Článek

"David Jiříček má vazové poranění v oblasti levého kolena a do mistrovství světa juniorů v Kanadě už bohužel nezasáhne. Včerejší (nedělní) předběžná diagnóza reprezentačního lékaře Jaroslava Budína byla potvrzena dnešní (pondělní) magnetickou rezonancí," uvedl tiskový mluvčí české dvacítky Ondřej Kalát.

"V úterý odletí zpět do České republiky. Obdržel kompletní výsledky magnetické rezonance a předá je svému klubovému lékaři, který následně rozhodne o dalším postupu," dodal Kalát.

Jiříček startoval na druhém juniorském mistrovství světa a má na kontě už i čtyři zápasy v dresu české reprezentace. V červenci jej čeká draft NHL a podle prognóz by mohl atakovat první desítku výběru talentů pro nejlepší ligu světa.

"Všichni víme, že David je velkou nadějí českého hokeje. Samozřejmě to mužstvo nějakým způsobem poznamenalo, na druhou stranu v týmu hrají beci jako Jirka Ticháček, David Moravec a Michal Hrádek, kluci, kteří hrajou extraligu, tak to musí vzít oni. Bohužel i tyhle věci k hokeji patří," komentoval ztrátu Jiříčka už po utkání s Kanadou trenér Karel Mlejnek.

Reklama

Související témata: