Hlavní obsah

Suchánek se dočkal aplausu i od kanadských diváků. Na Johnsonův trik ale nezapomene

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostal pět gólů, přesto byl zvolen českou hvězdou zápasu. Dalších 52 kanadských střel totiž na MS hokejistů do 20 let dokázal brankář Tomáš Suchánek pochytat. Poprvé na utkání šampionátu přišlo přes pěti tisíc diváků, kteří si užili výhru domácích 5:1, ale uznale zatleskali i gólmanovi soupeře.

Foto: JASON FRANSON, ČTK/AP

Tomáš Suchánek (vpravo) kapituluje, Mason McTavish vstřílí další branku Kanady.

Článek

„Stály proti nám budoucí hvězdy NHL, takže jsem si to chtěl maximálně užít a zastavit co nejvíc puků," neskrýval Suchánek pro ČTK respekt k soupeři. Odčinit chtěl hlavně svůj poslední vzájemný zápas s Kanadou, kdy na juniorském MS před rokem střídal už po sedmi minutách a třech inkasovaných gólech.

„Říkal jsem si, že alespoň jedno kanadské eso musím vychytat. McTavish se sice trefil dvakrát, aspoň Bedardovi jsem nic nepustil," sdělil pro hokej.cz s úsměvem odchovanec přerovského hokeje.

Jeho fintu „michigan" napodobují borci z NHL. Jak dopadl on?Video: Sport.cz

Nikdy nezapomene na kanadský vítězný gól. Minutu před koncem první třetiny ho Kent Johnson, držitel stříbra z letošního MS dospělých, překvapil lakrosovým trikem. Za brankou si nabral puk na čepel a kolem tyčky hodil přes Suchánkovo rameno. „Chytá se to hodně těžko. V podstatě musíte doufat, že vás to trefí, ale tohle štěstí jsem tentokrát neměl," říkal.

„Kanada se snažila střílet ze všech pozic, ale Suchoš v brance předvedl naprosto neskutečný výkon. Obrovsky nás podržel, jen bychom mu měli víc pomáhat. Dostali jsme sice pět gólů, ale nebýt jeho, mohl to být ostudný debakl jaký schytali Slováci," líčil pro hokej.cz obránce Jiří Ticháček.

„Opravdu všechna čest, co Suchoš pochytal. V Kanadě fanoušci uměli ocenit, jaké vyčaroval zákroky, proto mu dali kredit a tleskali vstoje," doplnil ve videorozhovoru na webu Českého hokeje autor jediné branky národního týmu do 20 let Martin Ryšavý. „I když se hrálo bez pískání dál, tak jsem věřil, že se puk odrazil z branky a povedlo se v oslabení dát gól. Kontrola u videa mně dala za pravdu," tvrdil.

Reklama