Hlavní obsah

Už je to definitivní! MS juniorů bude bez slovenských hvězd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je rozhodnuto. Na mistrovství světa juniorů si nezahrají talentovaní slovenští hokejisté Juraj Slafkovský ani Šimon Nemec. Jedničku a dvojku letošního draftu NHL nepustí na šampionát jejich kluby, ačkoliv měli zájem reprezentovat. Jak informoval Slovenský hokejový svaz na svém webu, chybět vedle dvou největších hvězd bude i 26. výběr draftu Filip Mešár. A také trojice zraněných hráčů Samuel Kňažko, Martin Chromiak a Marko Stacha.

Foto: Graham Hughes, ČTK/AP

Jednička Juraj Slafkovský se nezúčastní srpnového MS juniorů, stejně jako další slovenští hráči vybráni v prvním kole Šimon Nemec a Filip Mešár.

Článek

Slováci s našlapaným ročníkem mohli být jednoznačně černým koněm turnaje. Útok na medaili po sedmi letech by určitě byl reálný, tehdy naši východní sousedé v Montrealu brali bronz. A právě Montreal neuvolnil Slafkovského na šampionát. A účast nedoporučil ani Mešárovi.

„Chtějí, abych se co nejlépe připravil na nadcházející sezonu a neriskoval zranění. Řekli mi, že rozhodnout se mám sám, ale že se jim nezamlouvá má účast na šampionátu," říkal dříve Mešár. Také proto se nakonec rozhodl turnaj v kanadském Edmontonu vynechat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Šimon Nemec (@simonnemec17)

Na mistrovství neodletí ani nejlepší obránce draftu Šimon Nemec, toho nepustilo New Jersey. Absenci slovenských hvězd moc nerozumí druhý nejlepší bek draftu David Jiříček, kterého Columbus bez problémů pustil a s českou reprezentací se už druhým týdnem připravuje. „Měli by pořádně bojovat a prosadit si, aby mohli na turnaj odjet," mínil Jiříček.

Síla Slováků se rozpadá i kvůli zdravotním problémům. Budou se totiž muset obejít i bez trojice nejstaršího ročníku 2002. Kňažko si dokonce zahrál na olympijských hrách v Pekingu, Chromiak prožil povedenou sezonu v Kingstonu v kanadské juniorce a Stacha už si zahrál na dvou juniorských šampionátech.

Jedinými slovenskými draftovanými hráči na turnaji tak budou Adam Sýkora (letos ze 63. místa), Servác Petrovský (letos ze 185. místa) a Jakub Demek (loni ze 128. místa).

Slováci budou prvním soupeřem českého týmu na mistrovství. Utkání a s ním i celý šampionát, který se dohrává za zrušený prosincový turnaj vinou koronaviru, odstartuje v 9. srpna ve 20:00 hodin.

Reklama