Hlavní obsah

Víra, nebo naivita? Systém nás může dostat k vítězství, věří Urban před čtvrtfinále s USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemá cenu si nic nalhávat, protože po zpackaném duelu s Lotyšskem teď hraje všechno proti nim. Hokejové juniory totiž k duelům za medailí posune jen senzační výhra ve čtvrtfinále (čtvrtek, 4:30) mistrovství světa proti USA, které jednak obhajují titul, jednak na turnaji neztratili jediný bod a ještě straší suverénním skóre 22:4! "Myslím, že když budeme všichni dodržovat systém, který nám trenéři připravili, může nás to dostat k vítězství," říká s nadějí útočník Tomáš Urban.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Česká radost. Michal Gut slaví se spoluhráči gól, který vstřelil do sítě Lotyšska v utkání MS hráčů do 20 let.

Článek

Jsou to sebevědomá a burcující slova, která ke správnému sportovci patří. Snad ale nejsou i naivní, protože to bude souboj obra s trpaslíkem. Navíc čeští junioři dokázali vyhrát za posledních 14 let jedno jediné čtvrtfinále – a to v roce 2018, kdy proti Finsku podal fenomenální výkon brankář Josef Kořenář.

"Když jsem byl mladší a díval se na týmy, které prohrávaly čtvrtfinále, nebylo to nic příjemného. My ale věříme, že semifinále můžeme udělat a budeme v to věřit celý zápas," přeje si Urban, jinak hráč Pardubic.

Sám ještě jako dorostenec působil na akademii na Floridě, krátce se mihl i v americké soutěži USHL a teď v Edmontonu viděl některé zápasy Američanů. I proto ví: "Američané jsou silní v rychlosti, je to hodně podobné stylu Kanady. Jsou šikovní s pukem a hrozně silní do útoku."

Mimochodem zatímco USA dostala v základní skupině čtyři góly, Češi minimálně stejný počet branek inkasovali v každém ze čtyř odehraných duelů, což je varující ukazatel. Zvlášť ostudné pak bylo vystoupení proti Lotyšsku a právě porážka z tohoto zápasu Čechy nasměrovala proti USA.

"Strašně nás to mrzelo a styděli jsme se za to, co se stalo," řekl Urban. "S klukama jsme si všechno vyjasnili, měli jsme svůj vlastní mítink bez trenérů. My se do toho zápasu budeme chtít připravit tak, abychom ho zvládli a podali nejlepší výkon v turnaji."

Postoupí česká dvacítka přes USA do semifinále MS?
ano
23,1 %
ne
76,9 %
Celkem hlasovalo 590 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články