Hlavní obsah

Hokejový obránce Jiříček se k dvacítce připojí na Štědrý den

Hokejový obránce David Jiříček by se k juniorské reprezentaci chystající se na mistrovství světa v Kanadě měl připojit na Štědrý den. Jeden z klíčových hráčů výběru trenéra Radima Rulíka, jenž působí na farmě Columbusu v Clevelandu, tak předtím odehraje ještě jeden nebo dva zápasy v nižší AHL.

Foto: Jan Beneš/Český hokej

Opora reprezentační dvacítky David Jiříček.

Článek

"Měl by dorazit ještě před začátkem mistrovství, podle domluvy čtyřiadvacátého," řekl asistent trenéra Jiří Kalous v on-line rozhovoru s novináři. Devatenáctiletý bek, jenž v této sezoně hrál i dvě utkání za Columbus v NHL, byl tak za Cleveland měl nastoupit ve čtvrtečním domácím zápase proti Utice a teoreticky by mohl hrát i o den později na ledě Grand Rapids.

Jiříček se tak nezapojí do české generálky na juniorské MS, souboje se Švýcarskem v noci na pátek SEČ. V něm už by ale měli mít trenéři k dispozici i hráče, kteří ze zdravotních důvodů nezasáhli do dnešního zápasu proti Lotyšsku při výhře 6:3. V něm chyběli například obránci Stanislav Svozil, David Špaček nebo útočníci Jakub Kos a Eduard Šalé. Odpočíval i forvard Jiří Kulich.

Foto: Instagram Tereza Kačenová, Facebook

Hokejový obránce David Jiříček s přítelkyní a medailí z mistrovství světa 2022.

"Původně jsme měli trošinku jinou představu o složení sestavy, ale bohužel nám do toho promluvilo onemocnění některých hráčů. Hráli tak ti, kteří byli zdraví a marody jsme vynechali, i když už v den zápasu byli v pořádku," uvedl Kalous s tím, aktuálně již trénují všichni hokejisté, kteří se v Kanadě na šampionát připravují.

V zápase s Lotyšskem byl Kalous spokojený hlavně s výhrou a výkonem ve druhé polovině duelu. "Z pohledu hry byly dobré i horší věci, což je přirozené. Bylo to první utkání v této sestavě. Vstup se nám nepovedl, Lotyšsko hrálo aktivně a pokračovalo v trendu z minulého mistrovství v Edmontonu, kde jsme s ním prohráli," řekl Kalous s tím, že už od závěru první třetiny byli Češi lepší. "Převzali jsme hru do svých rukou, byli jsme lepším týmem," dodal.

Reklama

Související témata: