Hlavní obsah

Německo - Rakousko 4:2O setrvání mezi elitou hokejového MSJ budou bojovat Rakušané s Lotyši

Hokejisty Rakouska a Lotyšska čeká na mistrovství světa hráčů do 20 let bitva o setrvání mezi elitou. Rozhodla o tom poslední vystoupení obou celků v základních skupinách, po nichž je tak zároveň jasno o kompletní osmičce čtvrtfinalistů.

Článek

Ve skupině A v Halifaxu se sice Rakušané radovali z prvních vstřelených gólů na turnaji, když z předchozích tří vystoupení měli hrozivé skóre 0:31, k úspěchu to ale přesto nevedlo, ačkoliv Němce přestříleli (33:27).

Němci si do konce 27. minuty vypracovali tříbrankový náskok a ten se ukázal při vítězství 4:2 jako rozhodující. Vítězný gól dal Thomas Heigl nedlouho poté, co Rakušan Jonas Dobnig neproměnil trestné střílení. Němci půjdou dál ze čtvrtého místa, o pořadí na prvních třech pozicích rozhodnou až závěrečné zápasy.

V Monctonu porazili ve skupině B Slováci Lotyše 3:0, navázali tak na předchozí triumf nad favorizovanými Američany (6:3) a získali postupovou jistotu. Nulu uhájil Adam Gajan díky 27 zákrokům, góly dali Alex Čiernik, Šimon Nemec a Filip Mešár.

Vedle týmů Slovenska a USA si play off zahrají Finsko a Švýcarsko, o pořadí v tabulce ale také rozhodnou až poslední duely ve skupině.

Rakousko s Lotyšskem se utkají v sérii o udržení na dva vítězné zápasy.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě:
Skupina A (Halifax):
Německo - Rakousko 4:2 (1:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Krening (Lutz, Kechter), 22. Van der Linde (Rossmy), 27. T. Heigl (N. Heigl, Bader), 37. Kechter (Krening, Lutz) - 30. Scherzer (Rohrer, Auer), 46. Dobnig (Van Ee). Rozhodčí: Menniti (Kan.), Šindel - Klouček (oba ČR), Grillo (USA). Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 7586.
Skupina B (Moncton):
Slovensko - Lotyšsko 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky: 18. Čiernik (Repčík, Dvorský), 50. Š. Nemec (Mešár, L. Nemec), 58. Mešár.

Reklama

Související témata: