Hlavní obsah

Tahle facka bolí, snad nás probere, doufají čeští mladíci po debaklu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Chyby, nemohoucnost, velké zklamání z výsledku i předvedeného výkonu. První duel české hokejové dvacítce na mistrovství světa hrubě nevyšel. „Nehráli jsme vůbec dobře. Dobrý budíček, je nutný. Musíme hodit tuhle prohru za hlavu a hrábnout si,“ zavelel po ostudné porážce 2:6 se Slovenskem kapitán Jiří Kulich.

Kapitán české hokejové reprezentace do 20 let Jiří Kulich komentuje prohru se SlovenskemVideo: Matěj Vybíral

 
Článek

Göteborg (od našeho zpravodaje) - Dvacet minut bez problémů, pak ale národní tým schytával jeden direkt za druhým. Na přelomu druhé a třetí třetiny obdržel čtyři góly za sedm minut a bylo po utkání. „Přestali jsme hrát, nechali jsme v tom gólmana (Michaela Hrabala) vymáchat,“ litoval Kulich.

„Tahle facka hodně bolí. Netuším, co se stalo. Slovákům jsme góly darovali, spousta hloupých chyb,“ nerozuměl rozpadu české hry ani obránce Tomáš Hamara, jeden z Kulichových asistentů.

Obránce Tomáš Hamara o nepovedeném českém vstupu do MS dvacítekVideo: Matěj Vybíral

Čechy srazily zejména časté fauly, v utkání jich nasbíraly hned devět. „Z Kanady jsme zvyklí, že se hra trochu víc pouští. Chceme hrát tvrdě, ale byly to zbytečné fauly,“ uznal útočník Matyáš Šapovaliv. „Hodně hloupé. Oslabení nás vyždímala,“ souhlasil Kulich, jeho parťák z elitní formace.

Ani úderný první útok ještě s Eduardem Šalém nedokázal obrátit ráz hry zpět do české režie. „Všichni jsme od toho očekávali něco jiného,“ připustil 19letý křídelník Buffala. „Po druhé třetině jsme na ně ještě chtěli vlétnout, protože jsme úplně přestali hrát. Snažili jsme se znovu zapnout, ale už se to nepovedlo,“ mrzelo i Hamaru.

Úvodní porážka není pro vývoj turnaje fatální, dost zarážející je však způsob, jakým k ní došlo. Ano, Slováci sice přivezli do Švédska i přes absenci Slafkovského s Nemcem výborný tým, ale že budou dominovat takovým způsobem, se rozhodně nečekalo. „Pro nás je to dobrá facka. Věřím, že nás probudí a tohle už se znovu nestane,“ doufá Hamara.

Podobně mluvil i Kulich, který má jakožto jeden z lídru a kapitán speciální úlohu. „Snažím se kluky povzbudit. Snad zítra přijde nové mužstvo,“ uvědomoval si. Času na to sebrat se z tvrdého knockoutu není mnoho, hned ve středu Češi vyzvou od 17:00 outsidera skupiny z Norska. „Potřebujeme do toho jít s pokorou a pracovat jeden pro druhého,“ dodal Kulich.

Reklama