Hlavní obsah

Karaoke, kvíz a k večeři řízek i bramborový salát. Dvacítka na Vánoce utužovala partu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrá parta je základ k úspěchu každého sportovního kolektivu. To si uvědomuje i výběr českých hokejistů do 20 let, který zítra v pravé poledne vstoupí do mistrovství světa duelem proti Slovensku. Jako tradičně národní tým trávil Štědrý den už v dějišti šampionátu, letos ve švédském Göteborgu. A Vánoce si zpestřil několika aktivitami.

Foto: Ondřej Kalát/Český hokej

Čeští hokejisté do 20 let na tréninku před MS ve švédském Göteborgu, uprostřed kapitán Jiří Kulich.

Článek

V neděli nesměla chybět tradiční štědrovečerní večeře. „Místní kuchyně si dobře poradila s bramborovým salátem i řízkem,“ ocenil v rozhovoru pro Český hokej obránce Marek Alscher, jenž už coby náhradník prožil i minulé mistrovství, na němž Češi získali stříbrné medaile.

Jako jeden z těch zkušenějších po večeři zaujmul místo v porotě při pěvecké karaoke soutěži, do které se zapojili všichni nováčci, a rovněž realizační tým. „Ten se předvedl hodně slušně, jedno z nejlepších vystoupení,“ usmál se Alscher.

„Rozhodně jsem se zpotil víc než loni jako účinkující, kdy jsem si odzpíval svou minutu a pak jsem měl klid. Teď jsem byl v zápřahu celý večer,“ líčil 19letý bek amerického Portlandu. „Byl jsem hodně nervózní, že mi dojdou vtipy a slova. Ale myslím, že jsem se vžil do role a na konci jsem se rozjel,“ culil se. „Marek zvládl svou roli skvěle,“ ocenil ho i spoluhráč Adam Bareš.

Do finále soutěže se probojovali útočník Šimon Slavíček s obráncem Adamem Jiříčkem. „A proti sobě předvedli povedenou rap battle, to mě hodně bavilo,“ chválil Alscher.

Následně si realizační tým pro hráče připravil kvíz se svými fotkami z dětství. „Tipovali jsme, kdo je kdo. No trefil jsem maximálně tak jednoho. Ale některý kluci to zvládali dobře,“ popisoval jeden z klíčových obránců týmu.

„Všichni jsme si celý večer náramně užili. Sice bychom asi radši Vánoce trávili doma se svými rodinami, ale tohle byl taky velmi hezký zážitek a utužili jsme partu. Rozhodně to pomohlo,“ dodal Alscher.

Reklama