Hlavní obsah

Věřím, že si Francouz v NHL ještě zachytá, říká agent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeho kariéru v posledních měsících limitují zranění. Kvůli zdravotnímu problému musel hokejový brankář Pavel Francouz dokonce předčasně ukončit letošní sezonu. Po té mu navíc v zámoří končí smlouva. Jeho agent Robert Spálenka ale doufá, že 33letý gólman ještě neřekl v NHL poslední slovo.

Věřím, že Pavel Francouz si ještě v NHL zachytá, míní agent SpálenkaVideo: Sport.cz

 
Článek

V předminulé sezoně dopomohl Coloradu k zisku Stanleyova poháru. V loňském ročníku se v brance objevil jen v šestnácti případech a do letošní sezony nestihl naskočit vůbec. A ani nenaskočí. Z důvodu zranění v dolní části těla Francouz předčasně ukončil sezonu a vrátil se domů do Čech.

„Je to frustrující. Jsem z toho ohromně zklamaný, ale snažím se to brát sportovně. Se zraněními mám v poslední době hodně zkušeností,“ uvedl Francouz pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Rodákovi z Plzně nicméně po sezoně končí s Coloradem smlouva. Jeho věk a náchylnost ke zraněním (v květnu podstoupil operaci s přitahovačem) budou zřejmě překážkou ve vyjednávání o novém kontraktu v zámoří. Francouzův agent Robert Spálenka ale flintu do žita nehází.

„Bude záležet na jeho zdravotním stavu, ale věřím, že má už takové jméno, že by ještě šanci v NHL dostal,“ řekl Spálenka v Příklepu na Sport.cz. Přiznal ale, že by jeho klient zřejmě startoval jako dvojka, ne-li až jako trojka. „Ale práci bychom mu v NHL byli schopni najít,“ dodal.

O možném návratu do Evropy zatím Spálenka s Francouzem nehovořil. Vše se odvíjí od toho, jak se bude vítěz Stanley Cupu i české extraligy cítit po fyzické stránce. „Pavel by se každopádně měl dávat všem za příklad. Všude začal jako dvojka, ale věřil ve své schopnosti. Ty ho dostaly tam, kde je,“ chválil Spálenka Francouze.

Reklama

Související témata:
  1 : 4 Slovensko - Česko 1 : 4 dohráno
20240427T14 : 00:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Švédsko - Česko zítra 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko