Hlavní obsah

Zase ten Stloukal… Napálím ti pěstí do tlamy, řval na hráče a vulgárně je urážel. Blízko prý bylo i napadení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už je tomu více než tři a půl roku, kdy se na veřejnost dostala nahrávka z dorostenecké kabiny hokejistů Techniky Brno, na níž trenér Martin Stloukal svérázným způsobem promlouvá ke svým patnácti- až šestnáctiletým svěřencům. Nyní na sebe Stloukal upozornil zase. Coby kouč mužského týmu druholigové Techniky Brno vulgárně během zápasu urážel své hráče a po skončení duelu s Velkým Meziříčím prý hrozil fyzický útok ze strany kouče.

Kouč Techinky Brno Martin Stloukal vulgárně uráží své hráčeVideo: Sport.cz

 
Článek

„Nechci vidět, že budete žrát nějaký čínský přejetý psy, kebaby u těch cikánů smradlavejch špinavejch tam, nebo něco takovýho. Nebo pizzu! No to ani náhodou, hošánci! Jestli uvidím pizzu, tak ho nakopnu do prdele, že vylítne před zimák,“ kázal mj. v květnu 2020 Stloukal brněnským dorostencům.

Od svazové disciplinárky, podle níž jeho proslov obsahoval vulgární a rasistické pasáže, obdržel podmíněný dvouměsíční zákaz činnosti a pokutu deset tisíc korun. Technika ho nakonec, i přes svůj původní odpor, musela propustit.

Proslov Martina Stloukala, trenéra hokejových dorostenců Techniky BrnoVideo: archiv, náhledové foto Profimedia.cz

Teď je však dvaapadesátiletý trenér zpátky v Technice. Jen ne u dorostenců, nýbrž u druholigového áčka. A stále je výbušný, emotivní a pro ostré slovo nejde daleko.

Technika ve skupině Východ bojuje o play off, na poslední osmou postupovou příčku však ztrácí dva body. I proto, že ve středu nezvládla důležitý domácí duel s Velkým Meziříčím, kterému podlehla 2:3.

A Stloukal během zápasu na střídačce řádil. Jak můžete vidět na přiloženém videu ze zápasu, vulgárními urážkami hráčů se to jen hemží. Ty nejhrubší radši ani nezmiňujeme. „Napálím ti pěstí do tlamy, ty vole, ty si myslíš, že jsem nějakej ču***, nebo co?“ pořvával Soukal mj. na své svěřence.

Podle informací Sport.cz prý po zápase měl údajně jednoho z hráčů držet za límec dresu, a kdyby včas nedorazil asistent trenéra, vše mohlo skončit fyzickým napadením.

Svou frustraci a naštvání z výkonu hráčů pak dal Stloukal najevo na pozápasové tiskové konferenci. „Naprosto nejhorší výkon, je to neomluvitelné. Neuvěřitelné přestupky kázeňského řádu, nezažil jsem, aby si někteří hráči toto dovolovali. Musím si vzít trošku odstup, protože momentálně mám otáčkoměr v červeném,“ říkal trenér Techniky.

„Takhle se prostě nehraje o výsledek. Jestli si někdo myslí, že se tady hokej hraje kvůli jednomu hráči nebo kvůli mně… Že se tady budu předvádět, dělat si kličičky. Hokej je kolektivní sport a my tady máme nějakou odpovědnost, to si musí každý hráč uvědomit. A pokud ne, tak přijdou adekvátní kroky vůči němu. Je tam několik hráčů, kteří si myslí, že ten hokej se hraje kvůli nim. To určitě ne,“ dodal Stloukal.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  2 : 3 sn Švédsko - Česko 2 : 3 sn   dohráno
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán