Hlavní obsah

Znovu Liberec, opět hattrick! V ruce má dynamit, oslavuje Kometa amerického hrdinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V říjnu zničil Liberec hattrickem a teď stejný kousek útočník Komety Stephen Moses zopakoval i pod Ještědem. Američan přispěl třemi góly k demolici Bílých Tygrů 6:1 na jeho ledě. „Po tak dlouhé cestě se nám nechtělo odjet s prázdnou,“ usmíval se spokojeně 34letý útočník Brna.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Kometa Brno 1:6Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Videogalerie ze zápasu Liberec - Brno

Bílé Tygry má Moses v oblibě. Slavil proti nim polovinu svých gólů v této sezoně. Před necelým měsícem a půl hattrick završil tři minuty před koncem, nyní slavil už na konci první půlhodiny.

„Určitě ho pokladník zkasíruje a doufám, že teď zaplatí dvakrát tolik, kasa je bezedná, tam se toho vejde,“ smál se po vysoké výhře autor dalších dvou gólů Daniel Gazda.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Brno 0:2 (4. Moses)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Měli jsme perfektní začátek. Dávali jsme si velký pozor, aby nám neutekl a my ho dobře zvládli. Byl to tady pro nás hodně důležitý zápas, Liberec je náš blízký konkurent v tabulce. O to víc jsme rádi, že to takhle dopadlo,“ radoval se Moses.

Liberec sestřelil ve 4., 8. a 30. minutě. „Má dobrou střelu a umí toho využít, ale nevšiml jsem si vyloženě jeho, že by na ledě dominoval nebo si nás tam vodil. Třikrát vystřelil, dal z toho tři góly. V těch situacích se ocitl a měl i trochu štěstí. Ale určitě si na něj příště budeme muset dát víc pozor a doufám, že už nám žádný další gól nedá,“ poznamenal liberecký obránce Ronald Knot.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Brno 0:3 (8. Moses)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Steve je tady od toho, aby góly dával. Padá mu to tam a jsme za to určitě rádi,“ pochvaloval si asistent brněnského trenéra Jiří Otoupalík. Moses již vstřelil v této sezoně tucet gólů a je třetím nejlepším střelcem soutěže.

„Jsme rádi, že nám takhle pomáhá. V ruce má dynamit, což jsme věděli. Je fajn se na něj dívat,“ chválil parťáka Gazda a vyzdvihl tři hlavní zbraně brněnského hrdiny. „Samozřejmě má vynikající střelu, rychlost, obratnost a práci na malém prostoru. Tohle ho zdobí. Víme, že v tom je silný, předvádí to každý zápas,“ ocenil ho obránce Komety, která už v osmé minutě vedla nad Libercem 3:0.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Brno 1:6 (30. Moses)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Všechno se pozitivně promítlo do našeho prvního střídání, kdy jsme skórovali. Dostali jsme se okamžitě na vlnu a chtěli toho dál využívat. Tak, aby zápas pokud možno nebyl otevřený, ale dostali jsme ho plně pod kontrolu. Což se povedlo,“ uzavřel spokojeně rodák v Massachusetts ve Spojených státech.