Hlavní obsah

TV Tipsport: Švýcarské hry! Zatopí Stránský Finům?

Premiéra v Euro Hockey Tour. Poprvé v historii seriálu proběhnou Švýcarské hokejové hry. Na turnaji se představí výběr země helvétského kříže, Česko, Finsko a Švédsko. Druhá akce v sezoně pod hlavičkou EHT se uskuteční od 15. do 18. prosince. Zaboduje na předvánočním podniku tým trenéra Kariho Jalonena?

Foto: Tipsport

TV Tipsport: Švýcarské hry! Zatopí Stránský Finům?

Článek

Vsaďte si u Tipsportu a sledujte výkony nároďáku v přímých přenosech na TV Tipsport. Založte si účet a získejte 500 Kč zdarma na své první sázky.

České mužstvo vstoupí do turnaje ve čtvrtek proti Finům, tedy posledním mistrům světa z Tampere a olympijským vítězům z Pekingu. Hrát se bude v Helsinkách. Ve vzájemných bitvách v tomto kalendářním roce jsme přitom moc branek neviděli. Ve třech ze čtyř duelů padly maximálně čtyři góly. Jak to dopadne tentokrát?

Hvězdy Tipsport extraligy

Lodivod Kari Jalonen nominoval hodně borců z Tipsport extraligy. V útoku jsou esa ze Sparty a Pardubic David Tomášek, Lukáš Radil a Tomáš Zohorna. V kádru ale najdeme i Michaela Špačka, s 29 body (9+20) čtvrtého nejproduktivnějšího hráče elitní švýcarské National League. Nechybí ani jeho parťák z Ambri Filip Chlapík (bilance 12+10) a solidní zkušenosti na mezinárodním poli mají také Jakub Flek s Matějem Stránským.

Co se stane v úvodní partii proti Finům? Tipér benesadam24 zanalyzoval alespoň jeden gól od útočníka Davosu (v kurzu 3,7): „Stránskému se letos daří. Trefil se už 16x, což z něj dělá druhého nejlepšího střelce švýcarské soutěže.“ Co se týká české obrany, vyčnívají v ní jména Davida Skleničky (Brynäs) s Petrem Zámorským (Plzeň). V bráně pak dostávají šanci Marek Langhamer (Ilves) se Šimonem Hrubcem (Curych).

Čtyři zlatí hrdinové

Nabitá je také soupiska Suomi. Jukka Jalonen nominoval mimo jiné čtyři hokejisty, kteří se podepsali pod historický úspěch na únorových hrách a zároveň urvali zlato na květnovém mistrovství světa – Atte Ohtamaa, Teemu Hartikainen, Harri Pesonen a Toni Rajala. Seveřané berou i Janneho Kuokkanena, jenž si připsal slušných 119 startů v NHL.

Založte si účet u Tipsportu online bez návštěvy pobočky a získejte vstupní bonus až 50 000 Kč! Navíc dostanete zdarma 500 Kč na své první sázky!

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tento článek nevyjadřuje názor redakce.