Hlavní obsah

Ahman, Hellvig - Mol, Sörum 2:0Ahman s Hellvigem ukončili ve finále v Tepicu neporazitelnost Norů

Švédští plážoví volejbalisté David Ahman a Jonatan Hellvig porazili ve finále turnaje Pro Tour v Tepicu světové jedničky Anderse Mola s Christianem Sörumem 21:16, 21:15 a získali první titul na okruhu v elitní kategorii. V souboji dvou nejvýše nasazených párů na mexickém písku zároveň ukončili norskou sérii 18 zápasů bez porážky.

Foto: Profimedia.cz

Švédští plážoví volejbalisté David Ahman a Jonatan Hellvig

Článek

Švédští mistři Evropy porazili olympijské vítěze a mistry světa v semifinále loňského ME v Mnichově, od té doby s nimi třikrát prohráli, naposledy ve finále letošního prvního turnaje Elite v Dauhá. Nedělní duel měli Ahman s Hellvigem pevně pod kontrolou a vyhráli hladce ve dvou setech.

"Věděli jsme, že předchozí zápasy s nimi byly těsné, takže jsme věřili, že to můžeme dokázat," řekl Ahman. "Je ale hodně složité je porazit, takže jsme nesměli dělat žádné chyby. Byli jsme maximálně soustředění a předvedli svou nejlepší hru," dodal jednadvacetiletý polař.

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem obsadili v Tepicu, kde se hrálo nezvykle v hale, páté místo. Vedle obou finalistů se na turnaji utkali i s bronzovými Němci Clemensem Wicklerem a Nilsem Ehlersem, jež ve skupině porazili. V Mexiku si Češi připsali první body do olympijské kvalifikace.

V ženském finále Američanky Kelly Chengová a Sara Hughesová zdolaly světové šampionky Brazilky Dudu a Anu Patrícii 21:15, 15:21, 15:10 a vybojovaly už čtvrtý titul od loňského listopadu, kdy obnovily spolupráci. Od té doby vyhrály 29 z 33 utkání.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Tepicu (Mexiko):
Muži:
Finále:
Ahman, Hellvig (2-Švéd.) - A. Mol, Sörum (1-Nor.) 2:0 (16, 15),
o 3. místo:
Ehlers, Wickler (10-Něm.) - Boermans, De Groot (13-Niz.) 2:0 (22, 16).
Ženy:
Finále:
Hughesová, Chengová (5-USA) - Duda, Ana Patricia (1-Braz.) 2:1 (14, -15, 10),
o 3. místo:
Artachová, Clancyová (4-Austr.) - Gottardiová, Menegattiová (15-It.) 2:1 (-16, 17, 17).

Reklama

Související témata: