Hlavní obsah

Mol, Sörum - Perušič, Schweiner 2:1Perušič se Schweinerem vypadli v Tepicu ve čtvrtfinále a jsou pátí

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem nestačili ve čtvrtfinále turnaje Pro Tour Elite v Tepicu na světové jedničky Christiana Söruma a Anderse Mola z Norska a po prohře 16:21, 23:21, 7:15 obsadili páté místo. Na písku v Mexiku si připsali první body do olympijské kvalifikace, další budou moct přidat za měsíc na elitním turnaji v Brazílii.

Foto: Ivana Roháčková

David Schweiner a Ondřej Perušič na ilustračním snímku.

Článek

"Vzhledem k tomu, že výkonnostně se nám turnaj příliš nepovedl, tak páté místo považujeme za úspěch. Je to dobrý výsledek i do olympijské kvalifikace. Je spousta věcí, na kterých budeme muset ještě zapracovat, ale jako úvodní turnaj sezony to asi bereme," řekl ČTK Perušič.

Hned zkraje prvního setu s olympijskými vítězi a mistry světa nabrali Češi po několika soupeřových blocích ztrátu, kterou už přes několik dobrých zákroků v poli nedohnali. Druhá sada byla zcela vyrovnaná, za stavu 21:21 ji zakončily dva české bloky.

Tie-break zlomily dva Schweinerovy útoky do autu za stavu 4:5, a když pak Mol přidal několik dalších bloků, ovládli vzájemné měření sil posedmé za sebou Norové. Ti si zároveň připsali 16. vítězství v řadě a udrželi letošní neporazitelnost.

"Fakt, že my jsme pátí a Němci se Švédy si střihli odvetu v semifinále, vypovídá o tom, že naše skupina byla hodně nabitá. I z tohoto pohledu to hodnotíme docela kladně, protože jsme byli schopní jak porazit Němce, kteří budou hrát o třetí místo, tak dotáhnout do tie-breaku Nory," prohlásil Perušič.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Tepicu (Mexiko):
Muži - čtvrtfinále:
Mol, Sörum (1-Nor.) - PERUŠIČ, SCHWEINER (7-ČR) 2:1 (16, -21, 7).

Reklama

Související témata: