Hlavní obsah

Anglie řeší brutální incident. Reprezentant šlápl soupeři na hlavu, hrozí smutný konec

Tenhle zkrat ho nejspíš přijde hodně draho. Hvězdný anglický reprezentant v ragby a hráč týmu Harlequins Mike Brown byl ve víkendovém utkání ostrovní Premiership proti týmu Wasps (48:46) vyloučen poté, co stoupl hráči soupeře Tommymu Taylorovi kopačkou na obličej. Incident vzbudil na britské sportovní scéně velký rozruch a 35letému reprezentantovi hrozí za jeho čin tvrdé následky.

Foto: Profimedia.cz

Elitní anglický ragbista Mike Brown.

Článek

Browna nejspíš čeká hodně pochmurný konec v londýnském týmu, v jehož dresu odkroutil šestnáct sezon a 351 zápasů. Z ostrovní soutěže zbývá odehrát už jen čtyři zápasy a po této sezoně má rodák ze Southamptonu přestoupit do Newcastle Falcons.

Minimální disciplinární trest za šlápnutí do obličeje je zákaz startů na šest týdnů. Brown už předtím v zápase dostal žlutou kartu, poté rovnou červenou.

„Okamžitě dal ruce nahoru a Tommymu Taylorovi se omlouval. Tohle je smutný konec. Výsledek pro něj (Browna) každopádně nebude pozitivní," komentoval bezprostředně situaci pro společnost BT někdejší anglický reprezentant a hráč Wasps Lawrence Dallaglio.

Jeho kolega Austin Healey dodal: „Tohle je opravdu srdcervoucí. Abych byl ale fér, (Brown) se na něj nedíval. Je to složitá situace."

Rozhodčí Wayne Barnes byl ale nekompromisní. „Tohle je bezohledné a vysoce nebezpečné. Stoupl soupeřovi na hlavu. Byl si vědom, že jsou kolem něj hráči. Opravdu nebezpečný faul," měl jasno sudí.

Fanoušci Harlequins tak nejspíš přijdou o možnost rozloučit se svojí dlouholetou oporou přímo na hřišti. Klub ale bude podle všeho svého hráče bránit až do posledních dnů jeho angažmá.

„V těchto situacích věci vypadají kolikrát horší, než doopravdy byly. Samozřejmě, bude to smutné, pokud tohle byl jeho konec u nás. Je z toho zničený. Jsem si jistý, že klub se ho bude snažit bránit ze všech sil. Doufejme, že zdravý rozum převládne," uvedl kouč Harlequins Adam Jones.

Reklama