Hlavní obsah

Philadelphia - Houston 0:5Astros srovnali Světovou sérii, nadhazovači Houstonu nedovolili Philadelphii odpal

Houston vyhrál čtvrtý zápas finále play off baseballové MLB nad Philadelphií 5:0 a vyrovnal stav série na 2:2. Nadhazovači Astros v čele Cristianem Javierem udrželi soupeře bez odpalu, což se podařilo teprve podruhé v historii Světové série a celkově potřetí ve vyřazovacích bojích zámořské ligy.

Foto: Bill Streicher, Reuters

Baseballisté Houstonu Astros Ryan Pressly a Christian Vazquez se radují z vyrovnání Světové série.

Článek

Javier odházel suverénně úvodních šest směn. Poté ho na nadhazovačském kopci postupně vystřídali Bryan Abreu, Rafael Montero a Ryan Pressly a ani proti nim se soupeři nedostali do hry. Perfektní zápas odházel ve Světové sérii dosud jen Don Larsen z New York Yankees proti Brooklyn Dodgers v roce 1956, v play off se to naposledy podařilo v roce 2010 Royi Halladayovi z Philadelphie.

Hráči Phillies se na pálce nedokázali prosadit den poté, co naopak soupeře rozstříleli pěti homeruny a vyhráli 7:0. V play off prohráli na domácím hřišti v této sezoně poprvé.

Pátý zápas je na programu už dnes opět ve Filadelfii, v sobotním šestém a případném nedělním sedmém utkání bude mít výhodu domácího prostředí Houston.

Světová série, finále play off baseballové MLB - 4. zápas:
Philadelphia - Houston 0:5, stav série 2:2

Reklama