Hlavní obsah

Basketbalisté Opavy zvítězili v zápase o druhé místo v Brně

Basketbalisté Opavy odrazili v 2. kole ligové nadstavby útok Brna na své druhé místo v tabulce elitní skupiny A1. Slezané vyhráli v Brně 100:94 a soupeře, který se na ně v minulém kole dotáhl, opět setřásli. Mistrovský Nymburk se po dvoutýdenní karanténě vrátil výhrou 81:75 nad Pardubicemi.

Foto: František Mazáč

Opavský pivot Mattias Markusson zakončuje na brněnský koš. Ilustrační foto.

Článek

Opavě, jež v lednu zaznamenala sérii čtyř porážek, se dnes podařilo otočit nepříznivě se vyvíjející zápas. Svěřenci trenéra Petra Czudka, který ale stále chybí na lavičce kvůli streptokokovému onemocnění, prohráli první poločas o osm bodů a se ztrátou vstupovali i do čtvrté čtvrtiny. Tu však vyhráli o osm bodů a ukončili čtyřzápasovou vítěznou sérii Brna.

Hosty střelecky táhl 24 body Jakub Šiřina. Radovan Kouřil si připsal 19 bodů a 10 asistencí, Mattias Markusson 15 bodů a 13 doskoků. V domácím dresu nastřílel 20 bodů Viktor Půlpán.

Nymburk i bez opor Jerricka Hardinga a Lukáše Palyzy potvrdil své suverénní první místo v tabulce vítězstvím 81:75 nad Pardubicemi. Východočechům se podařilo zdramatizovat zápas ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli výrazně 27:15 a dostali se do vedení. Favorizovaní domácí nicméně první domácí porážku od roku 2010 nedopustili a připsali si 227. ligové vítězství na vlastní palubovce za sebou. Nejlepším střelcem zápasu byl hostující Dantez Walton z 16 body, v dresu Nymburku měl o bod méně veterán Petr Benda.

"Teď prožíváme trochu náročnější období, někteří hráči se vrací po zranění, jiní se zranili, do toho zasáhla korona, ale nechci se vymlouvat. Musíme si tím projít. Pro třetí čtvrtinu ale není omluva. Ale hlavní je, že jsme našli způsob, jak utkání dovést do vítězného konce. Byla tam velká bojovnost, kterou jsme nahrazovali některé chyby. Zejména Martin Kříž odehrál úžasné utkání. V útoku, obraně, hrál na různých pozicích, bojoval," ocenil nymburský trenér Aleksander Sekulič svého svěřence, jenž zaznamenal 13 bodů a 11 doskoků.

Reklama

Související témata: