Hlavní obsah

Basketbalistky Brna musejí hrát s Pécsí třetí zápas

PÉCS/PRAHA

Basketbalistky Brna musí o postup do čtvrtfinále Euroligy bojovat i ve třetím zápase série play-off, protože odvetu v maďarské Pécsi prohrály rozdílem tří bodů a postupujícího tak určí až středeční rozhodující duel v Brně.

Článek

„Udělali jsme hodně chyb, zejména v úvodu se družstvo střelecky trápilo a Pécs měla navrch jistějším zakončením. Scházela mi pečlivost v provedení některých akcí, ať už v obraně nebo útoku,“ řekl trenér Jan Bobrovský, jehož tým v bouřlivém prostředí haly v Pécsi nevyhrál už pět let a tentokrát bohužel nezvládl začátek zápasu. Už v 5. minutě chybující Brňanky prohrávaly 5:13 a do konce úvodního dějství narostla jejich ztráta do dvouciferné podoby.

Domácí rozehrávačka Fegyvernekyová zakládala bleskové protiútoky a nechyběla jí ani odvaha ke střelbě. Až v závěru druhé čtvrtiny dokázaly české šampiónky zásluhou zpřesněné obrany i lepšího doskoku korigovat výsledek a šňůrou osmi bodů dosáhly na začátku třetí části snížení na 34:33.

Začala velká přetahovaná doprovázená chybami a ztrátami míče na obou stranách. Brněnský tým přece jen uplatnil v této fázi větší zkušenost a ve 33. minutě vedl 48:45. Pécs ale odpověděla účinnou střelbou zdálky a v napínavém závěru dala důležité body pivotka Podrugová a domácí kontrolovaly těsný náskok zásluhou neomylné střelby trestných hodů. Výhru maďarského týmu právě z nich potvrdila až dvanáct sekund před koncem nejlepší hráčka na palubovce Fegyvernekyová. „Jsem rád, že jsme dokázali domácí prostředí takto využít a teď se vydáme znovu Brno trápit do jeho haly,“ tvrdil maďarský kouč Lászlo Ratgeber.

MiZo Pécs - Gambrinus Sika Brno 58:55 (19:9, 34:27, 45:43)
Nejvíce bodů: Coelhová 15, Fegyvernekyová 14, Iványiová a Vajdová po 9 - Maigaová-Baová 11, Žirková 10, Kulichová 8. Rozhodčí: Gorškov (Rus.), Cekov (Bulh.), Glisič (Srb.). Trestné hody: 14/13 - 11/7. Fauly: 15:16. Trojky: 3:4. Diváci: 5000. Stav série: 1:1.
Další zápasy:
Gdyně–Dyn. Moskva 74:79, Vilnius–Spartak Moskva 71:83, Krakov–Fenerbahce 59:67, Šoproň–Bourges 48:68 – u všech sérií konečný stav 0:2.

Reklama

Související témata: