Hlavní obsah

USK Praha - Olympiakos Pireus 95:63Basketbalistky USK deklasovaly Olympiakos a vrátily se v EL na vítěznou vlnu

Basketbalistky USK Praha deklasovaly v 6. kole Evropské ligy doma Olympiakos Pireus 95:63 a připsaly si nejvyšší vítězství v tomto ročníku soutěže. České mistryně dovedla k čtvrtému vítězství 32 body María Condeová. Brionna Jonesová byla s 15 body a 9 doskoky blízko zisku double doublu. Řeckému soupeři nepomohlo ani 17 bodů Anny Stamolampruové.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva Ioanna Dielaová z Olympiakosu a Alyssa Thomasová z USK.

Článek

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové zvítězily v prestižní soutěži po dvou porážkách a vrátily se do boje o čelní příčky ve skupině A. Poslední utkání před Vánoci čeká USK příští týden v Boloni.

Pražanky se musely obejít bez rozehrávačky Teji Oblakové, která si v posledním euroligovém utkání s Fenerbahce poranila rameno. Ze zdravotních důvodů chyběla také francouzská podkošová hráčka Valériane Vukosavljevičová. Olympiakos v Praze usiloval o první vítězství v soutěži.

Řecký celek se ale držel jen v úvodu, kdy se po tříbodovém koši opory Megan Gustafsonové ujal vedení 10:5. USK na nepříznivý vývoj zareagoval, zpevnil obranu a vývoj otočil. Po trefách Veroniky Voráčkové, Condeové nebo Temi Fágbénléové si Pražanky vypracovaly v úvodní čtvrtině sedmibodový náskok.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Zleva  Aina Ayusová z Olympiakosu a Alyssa Thomasová z USK.

Také ve druhé části pokračovaly české mistryně v rychlé a týmové hře a brzy vedly dvojciferným rozdílem. Dařilo se hlavně španělské opoře Condeové, která do poločasu nastřílela 17 bodů.

Po přestávce už USK nedal soupeři šanci. Třetí čtvrtinu vyhrál 30:17 a před závěrečnou částí měl pětadvacetibodový náskok. Condeová už měla v té době 30 bodů, Jonesová 15. USK výrazně předčil soupeře také v doskakování (30:20) i v počtu asistencí (25:10).

V poslední desetiminutovce byly Pražanky blízko pokoření hranice sta bodů, nakonec jim ale pět chybělo. Dvojciferný počet bodů zaznamenaly vedle Condeové také Voráčková, Jonesová a Fágbénléová.

Evropská liga basketbalistek - 6. kolo:
Skupina A:
USK Praha - Olympiakos Pireus 95:63 (20:13, 44:32, 74:49)
Nejvíce bodů: Condeová 32, Voráčková 17, Jonesová 15 - Stamolapruová 17, Gustafsonová 16, Shooková 15. Fauly: 17:19. Trestné hody: 28/24 - 16/11. Trojky: 5:8. Doskoky: 42:29.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.