Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha posílila lotyšská pivotka Kublinová

PRAHA

Novou posilou basketbalistek ZVVZ USK Praha je do konce sezóny lotyšská pivotka Ieva Kublinová. Podle klubového webu už v úterý večer také v novém působišti poprvé trénovala. Šestadvacetiletá basketbalistka hrála v této sezóně Evropskou ligu v týmu TTT Riga, který skončil v základní části na nepostupovém pátém místě ve skupině B.

Článek

Kublinová, jež měří 193 centimetrů, odehrála v elitní soutěži devět zápasů a s průměrem 9,1 bodu byla třetí nejproduktivnější hráčkou Rigy. V kariéře strávila čtyři roky v americkém univerzitním týmu ve Virginii. Po návratu do Evropy hrála v maďarském Miškolci, dvě sezóny ve Vilniusu a jednu ve francouzském Mondeville, odkud v roce 2007 zamířila zpět do Rigy.

"Měla by nám pomoci na doskoku a je slušnou střelkyní ze střední a delší vzdálenosti," uvedl na klubových stránkách asistent trenéra Ivan Beneš.

Riga uvolnila Kublinovou po vyřazení z Evropské ligy z ekonomických důvodů. Z podobných příčin přestoupila do Benátek i nejproduktivnější hráčka lotyšského týmu Essence Carsonové z USA.

Reklama