Hlavní obsah

Basketbalistky USK proti Pécsi ochromil výpadek v druhém poločase

PĚTIKOSTELÍ (Maďarsko)

Zápas dvou rozdílných poločasů s nepovedeným koncem sehrály basketbalistky USK Praha ve svém pátém letošním vystoupení v Evropské lize na palubovce favorizované maďarské Pécse. Vysokoškolačky v prvním poločase držely senzační vedení, ve druhém se ale karta obrátila a maďarský celek s přehledem vyhrál 73:58 a také ve svém pátém letošním vystoupení udržel stoprocentní bilanci.

Článek

Vysokoškolačkám se ale dnes znamenitě vyvedl vstup do zápasu a také celý první poločas domácí celek zaskočily sebevědomým výkonem. Maďarský tým sice v úvodu šel do vedení, ale od páté minuty převzaly iniciativu Pražanky, které bodově držela především reprezentantka Mokrošová.

Hlavně díky jejímu příspěvku USK dál trápil domácí mužstvo, které se jen pomalu dostávalo do tempa. Vysokoškolačky ještě v 11. minutě vedly 21:14, ale pak si čtvrtý tým loňského ročníku Evropské ligy uvědomil hrozící nebezpečí a pomalu začal náskok stahovat.

USK ještě necelé tři minuty před poločasem vedl 29:28 po koši Mokrošové, která v prvním poločase nastřílela 11 bodů, ale náporu Pécse v závěru první půle se neubránil. Šestibodová šňůra Maďarkám, které letos doma porazily i vítěze Euroligy ze Samary, vrátila vedení i klid do poločasové pauzy.

Šňůra a na konci třetí čtvrtiny

I sedm minut po ní ale hostující tým živil naději na senzační úspěch, když prohrával jen 38:41. Pak se zápas začal lámat: Pécsi se povedla osmibodová šňůra a na konci třetí čtvrtiny vedla už o 14 bodů. Svěřenkyně kouče Lubora Blažka naopak na konci třetí čtvrtiny střelecky selhaly, když za tři minuty daly jediný koš.

V poslední desetiminutovce už domácí tým dominoval a jeho náskok se vyšplhal až na dvacet bodů. Pražanky ale debakl nedopustily a v závěru dokázaly snížit na přijatelný patnáctibodový rozdíl.

Rozhodčí to trošku začali pouštět

"První půlka z naší strany byla velmi dobrá, možná až nad očekávání," řekl ČTK trenér Blažek. "Potom jsme ale začali mít problémy s tvrdostí domácích, rozhodčí to také trošku začali pouštět oproti prvnímu poločasu a soupeř nás přeskákal, začaly mu vycházet rychlé protiútoky," dodal Blažek.

Ani s pěti porážkami na kontě v polovině soutěže nepovažuje trenér USK snahu o postup za ztracenou. "Dnešní porážka byla přijatelná, doma můžeme proti tomuto soupeři uspět. Postupové šance pořád nevzdáváme, máme před sebou ještě pět zápasů," řekl.

MiZo Pécs - USK Praha 73:58 (14:19, 34:29, 56:40)
Nejvíce bodů: Fegyvemekyová 16, Béresová 13, Lisinová 11 - Volná 17, Mokrošová 13, Burseová 12. Rozhodčí: Janáč (SR), Černovová (Rus.). Trestné hody: 14/7 - 11/8. Fauly: 19:16. Trojky: 2:2. Diváci: 2400.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články