Hlavní obsah

Basketbalisty Chicaga a Miami dělí jediná výhra od postupu

INDIANA

Basketbalisté Chicaga v play off NBA odrazili další nápor Indiany, ve třetím utkání zvítězili na její palubovce 88:84 a zvýšili své vedení v sérii na 3:0. Stejně je na tom i favorizované Miami, které porazilo Philadelphii v její hale 100:94. Na Západě si první vítězství připsal Portland, jenž doma porazil Dallas 97:92.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Derrick Rose z Chicaga (s míčem) se dlouho střelecky trápil, ale pak zápas rozhodl.

Článek

Výhra je pro Chicago o to cennější, že jeho opora Derrick Rose se dlouho střelecky trápil. Trefil jen čtyři z 18 střel z pole, ale díky trestným hodům stejně nasbíral 23 bodů. Navíc jediný koš z pole ve druhé půli byl ten rozhodující. Rose se 18 sekund před koncem dokázal v nájezdu vyhnout čtyřem bránícím hráčům a donáškou poslal Pacers do kolen.

"Celou dobu jsem myslel jen na to, jak se dostat ke koši. Dneska mě bránili hodně tvrdě, bylo to dost těžké, ale uviděl jsem kousek volného místa a najel co nejblíže ke koši," popsal Rose vítězný nájezd.

V dresu Bulls zahrál dobře Luol Deng s 21 body, důležitou trojku v poslední čtvrtině trefil Kyle Korver, který střelou z dálky odstartoval desetibodovou šňůru Chicaga v poslední čtvrtině. Domácí táhl s 21 body Danny Granger, který ale minul potenciálně vítěznou trojku.

Wade a James nebyli daleko od triple double

Hvězdné Miami většinu zápasu ve Philadelphii prohrávalo, ale po náporu v poslední čtvrtině zvítězilo i potřetí v sérii. Hosté se mohli opřít o výkony dvojice Dwayne Wade - LeBron James. Oba nebyli daleko od triple double.

Wade nastřílel 32 bodů, doskočil 10 míčů a přidal osm asistencí. James přispěl 24 body, 15 doskoky a šesti nahrávkami. Třetí z hvězd Chris Bosh přidal 19 bodů. Domácí táhl veterán Elton Brand s 21 body a 11 doskoky.

Největší hvězdou Miami byl Dwayne Wade. foto: ČTK/AP/Tom Mihalek

Sixers vedli ještě po třetí čtvrtině o dva body. Miami ale poslední část otevřelo šňůrou 15:4 a vedení už nepustilo. "Když nastřílíme 94 bodů, máme šanci na vítězství. S naší ofenzivou opravdu nebylo nic špatně," řekl po utkání trenér poražených Doug Collins. Miami se pokusí sérii uzavřít v sobotu na půdě Philadelphie.

Výsledky 1. kola play off NBA:
Východní konference - 3. zápasy:
Indiana - Chicago 84:88 (stav série 0:3), Philadelphia - Miami 94:100 (stav série 0:3).
Západní konference - 3. zápas:
Portland - Dallas 97:92 (stav série 1:2).

Reklama

Související témata: