Hlavní obsah

Basketbalová NBA odložila Veselému a spol. tradiční kurz pro nováčky

NEW YORK

Vedení NBA odložilo kvůli výluce každoroční předsezónní kurz pro nováčky zámořské ligy. Jan Veselý a spol. měli od 9. do 11. srpna usednout do lavic a absolvovat přednáškový maraton, na kterém nováčci získávají důležité a přínosné informace či doporučení, které jim mohou pomoci v jejich další kariéře. Akci tradičně pořádají NBA a hráčská asociace, nový termín bude stanoven, jakmile se podaří dohodnout podmínky nové kolektivní smlouvy.

Foto: Reuters

Český basketbalista Jan Veselý s komisionářem NBA Davidem Sternem

Článek

Takzvaný lockout začal v NBA 30. června, kdy vypršela předchozí kolektivní smlouva. Vedení ligy předložilo hráčské asociaci návrh na nový platový strop a další změny týkající se ekonomických podmínek, což hráčská asociace odmítla. NBA už také zrušila tradiční předsezonní letní ligu a ohrožen je start sezóny, který je naplánován na 1. listopadu. Při předchozí výluce v NBA v ročníku 1998/99 byla sezóna zkrácena z 82 zápasů základní části na 50 utkání.

Kvůli nejistotě kolem nadcházející sezóny se množí informace o možných angažmá zámořských hvězd v zahraničí. O Kobem Bryantovi z Los Angeles Lakers se například spekuluje, že jedná s Besiktasem Istanbul, s nímž už podepsal smlouvu Deron Williams z New Jersey.

V Číně by zase mohli strávit výluku zlatí olympijští medailisté Chris Paul z New Orleans či Carmelo Anthony z New Yorku. Oba to řekli v Hongkongu na propagačním turné, které v těchto dnech v nejlidnatější zemi světa absolvují.

Naopak mimo basketbalové dění se v případě pokračující výluky vydá Kevin Love z Minnesoty. Nejlépe doskakující hráč ligy se chystá hrát plážový volejbal na profesionálním okruhu, na konci srpna má v plánu start na turnaji Manhattan Open. Beachvolejbalu se věnovali Loveův strýc i otec.

"Myslím, že je to dobrý nápad jak být aktivní, zůstat v kondici a mít během lockoutu nějakou zábavu," řekl Love agentuře AP po prvním tréninku s profesionálními volejbalisty. "Neočekávám vyloženě, že budu vyhrávat. Ale doufám, že překvapím," dodal basketbalista, který pro chystané hostování ve světě volejbalu ještě nenašel spoluhráče.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články