Hlavní obsah

Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem jsou v Uberlandii v semifinále

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem si na turnaji Pro Tour Elite v brazilské Uberlandii zahrají semifinále. Ve čtvrtfinále porazili 2:0 druhou nasazenou dvojici David Ahman, Jonatan Hellvig ze Švédska.

Foto: OBO 2022/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté David Schweiner a Ondřej Perušič oslavují.

Článek

O postup do finále budou čeští reprezentanti bojovat s turnajovými trojkami Michalem Brylem a Bartoszem Losiakem. Polský pár ve čtyřech vzájemných zápasech třikrát porazili včetně letošního vítězství v předkole v mexickém Tepicu.

V předkole se Perušič se Schweinerem představili i v Uberlandii. Španělskou dvojici Pablo Herrera, Adrián Gavira zdolali 2:1 a postoupili do čtvrtfinále. V něm Ahmanovi s Hellvigem oplatili porážky z Tepicu a loňského finále mistrovství Evropy, v obou případech se Švédy neuhráli ani set.

V sobotu byly oba sety dlouho vyrovnané a Perušič se Schweinerem je rozhodli až v koncovce. V prvním česká dvojice většinou dotahovala, ale uspěla 26:24. Ve druhém naopak v závěru neudržela dvoubodové vedení, ale nakonec zvítězila 25:23.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Uberlandii (Brazílie):
Muži:
Play off - předkolo:
Perušič, Schweiner (8-ČR) - Herrera, Gavira (13-Šp.) 2:1 (12, -21, 15)
Čtvrtfinále:
Perušič, Schweiner - Ahman, Hellvig (2-Švéd.) 2:0 (24, 23)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.