Hlavní obsah

Bryl, Losiak - Perušič, Schweiner 2:0Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem si semifinále v Hamburku nezahrají

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner si na turnaji Pro Tour nejvyšší kategorie Elite v Hamburku semifinále nezahrají. Ve čtvrtfinále prohráli 20:22 a 19:21 s polskou dvojicí Michal Bryl, Bartosz Losiak.

Foto: OBO 2021/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté David Schweiner (vpravo) a Ondrej Perušič na archivním snímku

Článek

"Potvrdilo se, že to bude hodně vyrovnaný zápas. Rozhodly dva tři míče, které jsme nevyřešili dobře, zatímco Poláci ano. Je to škoda, protože to byla příležitost zahrát si další semifinále, navíc na takhle velkém turnaji. Dopadlo to asi tak, jak mělo. Dneska jsme si nijak extra vyhrát nezasloužili," řekl ČTK Perušič.

Český pár ztratil oba vyrovnané sety v koncovce. V první sadě Perušič se Schweinerem dlouho vedli, ve druhé sice dokázali sami nepříznivé skóre otočit, ale od stavu 19:19 patřily poslední dva body Brylovi s Losiakem.

"Obecně to byl velmi dobrý zápas, který měl hezké výměny, dobré zákroky i gesta fair play, takže diváci si přišli na své. Vzhledem k tomu, jak nekvalitní byla z důvodu zdravotních komplikací naše příprava, páté místo bereme. Konzistence dobrých výsledků je pro nás důležitější, než zahrát jednou dobře, a pak třikrát vypadnout ve skupině," zhodnotil Perušič.

Perušiče se Schweinerem, kteří se v Hamburku představili po vynucené zdravotní pauze, nyní čeká mistrovství Evropy. Šampionát v Mnichově začne už v pondělí, mužská soutěž odstartuje o den později.

"Pozitivní na dnešní prohře je to, že budeme mít o den navíc před mistrovstvím Evropy, které začíná už v úterý. Hned na úvod nás čeká mladá a velmi nebezpečná domácí dvojice Lukas Pfretzschner, Robin Sowa. Myslím, že volná neděle k odpočinku může být velmi důležitá," uvedl sedmadvacetiletý polař.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Hamburku:
Muži - čtvrtfinále:
Bryl, Losiak (15-Pol.) - Perušič, Schweiner (3-ČR) 2:0 (20, 19).

Reklama

Související témata: