Hlavní obsah

Skvěle! Perušič se Schweinerem na písku v Hamburku dvakrát vyhráli

Aktualizováno

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner vyhráli na hamburském turnaji Pro Tour nejvyšší kategorie Elite oba dnešní zápasy ve skupině. České jedničky coby třetí nasazený pár pokaždé utkání otočily, nejprve s italskou dvojicí Adrian Carambula, Enrico Rossi ve výhru 23:25, 21:16, 15:12 a poté zdolali Estonce Kustiho Nölvaka a Marta Tiisaara 25:27, 21:16 a 15:13. Zatím jim vychází příprava na navazující mistrovství Evropy v Mnichově.

Foto: OBO 2022/Vlastimil Vacek, Právo

Beachvolejbalisté David Schweiner a Ondřej Perušič.

Článek

Finalisté červencového turnaje v Gstaadu Perušič se Schweinerem proti Italům v dramatické koncovce první sady neproměnili setbol, poté co předtím sami tři odvrátili, načež soupeři čtvrtou šanci už využili. Ve druhém dějství ale čeští reprezentanti nepustili soupeře ani jednou do vedení a v rozhodujícím tie-breaku otočili výsledek z počáteční dvoubodové ztráty. Jedenáctý nasazený tým porazili po obratu stejně jako naposledy na květnovém turnaji v Ostravě.

"S nimi hrajeme vždycky dost vyrovnané zápasy. Jsou zkušený tým, velmi dobře technicky vybavený, mají velmi dobrou obranu... a tohle všechno se v zápase potvrdilo. Myslím, že jsme mohli vyhrát 2:0, ale nevyužili jsme v prvním setu několik příležitostí a Carambula předvedl v koncovce několik dobrých zákroků a zvrátil to v jejich prospěch," uvedl v nahrávce pro média Perušič.

České naděje pro nadcházející ME zdolaly po obratu i šesté nasazené Növaka s Tiisaarem. "Italové spolu s Estonci by měli být ti, s kým budeme bojovat o dvě postupová místa ze skupiny. Ten první zápas byl proto pro nás hodně důležitý," dodal Perušič.

V pátek Perušič a Schweiner boje v základní skupině C zakončí duelem s nizozemskou dvojicí Stefan Boermans, Matthew Immers, která prošla do hlavní soutěže z kvalifikace.

V soutěži jsou jedinými českými zástupci. Ve čtvrteční kvalifikaci neuspěli Jakub Šépka s Tomášem Semerádem ani Barbora Hermannová s Marií Sárou Štochlovou.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Hamburku:
Muži - skupina C:
Perušič, Schweiner (3-ČR) - Carambula, Rossi (11-It.) 2:1 (-23, 16, 12)
Perušič, Schweiner - Nölvak, Tiisaar (6-Est.) 2:1 (-25, 16, 13)

Reklama

Související témata: