Hlavní obsah

Blokař Mach po sezoně ukončí extraligovou volejbalovou kariéru

Někdejšího reprezentačního blokaře Radka Macha čekají poslední extraligové zápasy. Sedmatřicetiletý volejbalista po devatenácti sezonách v Českých Budějovicích skončí. Před tím se ještě pokusí s Jihostrojem získat bronzové medaile. V sérii na dvě vítězná utkání bude soupeřem Jihočechů Odolena Voda.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Radek Mach

Článek

Mach v aktuálním ročníku překonal Petra Habadu v počtu odehraných sezon v českobudějovickém klubu. Osmkrát s ním slavil mistrovský titul, naposledy v roce 2019. Letos Jihostroj zastavili v semifinále Lvi Praha. "Hlavní cíl jsme nesplnili, ale já doufám, že jsme natolik profesionální sportovci, že se budeme schopní připravit a hlavně namotivovat na poslední dva, možná tři zápasy," uvedl v tiskové zprávě kapitán Mach.

Pokud se série o třetí místo neprotáhne do rozhodujícího duelu, odehraje ve středu poslední domácí zápas své dlouholeté vrcholové kariéry. Klub pro něj po skončení duelu připravil oficiální poděkování.

Mach může ke třem stříbrným a třem bronzovým medailím přidat další cenný kov. "Celý tým chce samozřejmě napravit dojem ze sezony a ukončit ji vítězným balonem. Hned, co jsme vypadli s Prahou, jsme si jasně řekli, proč nezakončit sezonu s jednou zlatou a jednou bronzovou medailí?" připomněl Mach únorový triumf Českých Budějovic v Českém poháru.

Reklama

Související témata: