Hlavní obsah

Volejbalistka Trnková skončila v Římě, nové angažmá hledá

Volejbalistka Veronika Trnková skončila po ročním působení v římském klubu. Reprezentační blokařka obsadila s nováčkem nejvyšší italské soutěže třinácté místo a Roma Volley club tak ze Serie A sestoupil. O novém angažmá šestadvacetiletá Trnková jedná.

Foto: VK Prostějov

Volejbalistka Veronika Trnková na archivním snímku

Článek

"Mám představu, ale neznám realitu," řekla Trnková o svém budoucím působišti v České televizi a přitakala, že v Římě po sezoně skončila. "V klubu určitě nebudu. Jestli v Itálii, nějaké nabídky mám, ale ještě nevím, jestli je přijmu. A co se týče dalšího postupu, láká mě například polská liga nebo i turecká, ale nevím," dodala čtyřnásobná česká šampionka.

Podle svých slov odehrála v Itálii dobrou sezonu. "Myslím, že jsem předváděla dobré výkony, které jsem upřímně nečekala, ale černá kaňka v podobě sestupu tam byla," uvedla Trnková. Má jasno, v čem nejvíce jí italská štace pomohla: "Jestli v něčem, tak po mentální stránce."

Po krátkém volnu v květnu absolvuje první přípravný kemp reprezentace. Národní tým letos čeká postupně Evropská liga, kvalifikace ME 2023 a vrcholem bude mistrovství světa. "Chtěly bychom získat čtvrté postupové místo ze skupiny, a pak uvidíme," řekla.

Reklama