Hlavní obsah

Srbsko - USA 3:1Boškovičová přiblížila srbské volejbalistky dalšímu světovému zlatu

Srbské volejbalistky v čele s hvězdnou univerzálkou Tijanou Boškovičovou jsou po čtyřech letech opět ve finále mistrovství světa. Obhájkyně zlata porazily olympijské vítězky Američanky 3:1. Druhé semifinále mezi Itálií a Brazílií se uskuteční ve čtvrtek (od 20 hodin).

Článek

Srbky v úterním čtvrtfinále vyřadily v Gliwicích domácí Polky až po strhující pětisetové bitvě výsledkem 16:14 v rozhodující sadě. Tým USA naopak zvládl zápas s Tureckem 3:0. O 24 hodin později Boškovičová opět svojí levačkou rozhodla zápas, Američankám dala 33 bodů a je velmi blízko nejen obhajobě světového titulu, ale opět i ceně pro neužitečnější hráčku MS.

Pětadvacetiletá volejbalistka měla už po dvou setech semifinálového duelu s USA dvacet bodů. Pak si vybrala stejně jako celý tým slabší chvilku, ale další zvrat už Srbky nedopustily. Američanky nezopakují titul ze světového šampionátu 2014.

Už postupem do bojů o medaile se srbské hráčky staly prvním ženským týmem, který prošel do semifinále na čtyřech velkých turnajích za posledních šest let: na MS 2018 vybojovaly zlato, o dva roky dříve v Riu de Janeiro slavily olympijské stříbro a loni na hrách v Tokiu braly bronz.

Mistrovství světa volejbalistek v Polsku a Nizozemsku:
Semifinále (Gliwice):
Srbsko - USA 3:1 (21, 20, -17, 23)

Reklama

Související témata: