Hlavní obsah

Boxer Konečný řeší záhadné potíže: Všude říkají, že jsem zdravý. Ale já vím, že ne

Praha

Půl roku neboxoval ostrý zápas. A i kdyby chtěl, nejde to. Nejlepší český profesionál Lukáš Konečný se trápí zdravotními problémy, jejichž příčinu zatím nezná. „Příští týden jdu k profesoru Pirkovi, tak se snad něco dozvím,“ povzdechl si 35letý boxer.

Foto: Jitka Stupková

Český boxer Lukáš Konečný při zápase o titul mistra Evropy proti Francouzi Achourovi.

Článek

Ale to je přece kardiochirurg a vás trápily oči...

Těch vyšetření už jsem absolvoval spoustu. Všude mi řekli, že jsem zdravý, ale já vím, že ne. V pohodě rozhodně nejsem. Absolvoval jsem vyšetření na CT, na neurologii a nikde nic.

Můžete své problémy trochu popsat? Cítíte bolest, nevolnost?

Ono se to špatně vysvětluje... Při únavě nebo při těžkém tréninku mám rozmazané vidění, nedokážu zaostřit, motá se mi hlava. Když jdou proti mně údery, reaguju pozdě. Mám špatný odhad vzdálenosti. Už mě to zlobí i při řízení auta. Nezlepšuje se to. Je to vlastně horší.

Podobné problémy jste měl při souboji o titul mistra světa s Rusem Bajsangurovem (v říjnu 2012). Může to mít nějakou souvislost?

Já nevím. Dokážu si představit, že může, ale tehdy mě to zlobilo 14 dnů a pak to bylo zase v pohodě. Teď je to asi něco jiného, ale příznaky jsou úplně stejné.

Co na to manažer a vaše stáj?

Čekají, co řeknou doktoři. Jako já.

Takže váš nejbližší zápas se odkládá na dobu neurčitou?

Přesně tak. Já trénuju, kdyby se ten můj problém vyřešil a doktoři ho dokázali pojmenovat, tak za dva a půl měsíce můžu stát v ringu.

A když se to nepovede? Blesklo vám hlavou, že vám to může ukončit kariéru?

Kdyby mi doktoři řekli, že je to blbý... Já vím, že se s tím boxovat nedá, takže bych pak konec promýšlel. Bohužel, k životu tyhle věci asi patří. Kdyby se mi to stalo na začátku kariéry, tak by to bylo horší. Já ale samozřejmě pokračovat chci a cítím, že ještě můžu boxovat o tituly. Nehodlám házet flintu do žita, ale potřebuju prioritně vyřešit tuhle záležitost.

Reklama

Související témata: