Hlavní obsah

Brňanky smetly Pécs a jsou ve čtvrtfinále

BRNO

Basketbalistky Gambrinusu Sika Brno deklasovaly v rozhodujícím, třetím utkání 1. kola play off Euroligy po exhibičním výkonu maďarskou Pécs 84:45 a zajistily si postup do čtvrtfinále soutěže. V něm se utká s nejúspěšnějším týmem základní části soutěže Valencií, která porazila přesvědčivě Valenciennes 70:46.

Článek

„Absolutně jsem nečekal, že vyhrajeme tak snadno. Holky se ale vyhecovaly ke skvělému výkonu, zejména v defenzívě se překonávaly. Nemám jim téměř co vytknout. Nepamatuji se, že bychom někdy inkasovali v Eurolize za čtvrtinu pouze tři body,“ hodnotil vydařený duel šťastný trenér českých šampiónek Jan Bobrovský.

Jeho družstvu v základní sestavě Machová, Whitmoreová, Žirková, Kulichová a Vítečková vyšel už začátek. Brňanky si rychle vybudovaly devítibodový náskok (20:11), jenž v dalším průběhu neustále zvyšovaly. Definitivně pak rozhodly o vítězství v nástupu do druhé půle, třetí desetiminutovku vyhrály téměř neuvěřitelným skóre 29:3!

Oporu soupeře sužovaly problémy

„Vyplatilo se nám, že jsme na trénincích dlouhé hodiny pilovaly obranu. Mnohem lépe než v předchozích dvou utkáních jsme se tentokrát vyrovnaly s tvrdostí soupeřek a v útoku jsme se prosadily několika novými signály,“ pochvalovala si křídelnice Gambrinusu Eva Vítečková. Až v poslední čtvrtině brněnské basketbalistky mírně polevily a dovolily maďarskému týmu aspoň trochu hrozivé manko snížit. Přesto je fanoušci ve vyprodané hale odměnili dlouhotrvajícím potleskem vestoje. „Zcela určitě jsme si postup zasloužili,“ byl si jist Bobrovský.

Jeho protějšek, kouč Pécse László Rátgéber, netajil zklamání. „Klíčový zápas jsme absolutně nezvládli, ale na svoje děvčata se nezlobím. Máme mladý tým, který zasluhuje za výkony v celé sezóně absolutorium. Naše opora Iványiová navíc nastupovala k utkáním s Brnem se sebezapřením, protože ji trápily zdravotní problémy,“ tvrdil.

EVROPSKÁ LIGA - osmifinále, 3. zápas:
Gambrinus Sika Brno - MiZo Pécs 84:45 (22:13, 41:22, 70:25).
Nejvíce bodů: Žirková 18, Maigaová-Baová 12, Whitmoreová a Ivkovicnéová-Béresová po 10 - Vajdová 10, Podruhová a Fegyvernekyová po 8. Rozhodčí: Papadimitriu (Řec.), Julienová (Fr.), Spendl (Slovin.). Trestné hody: 25/17 - 13/7. Fauly: 15:25. Trojky: 5:2. Diváci: 1600 (vyprodáno). Konečný stav série: 2:1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články