Hlavní obsah

Bývalá hvězda NFL jde za znásilnění na 14 let za mříže

San Diego/Praha

Americký fotbalista Kellen Winslow II jde do vězení. Ve středu o tom rozhodl soud v San Diegu, kde se bývalý hvězdný tight end zpovídal z několika obvinění včetně znásilnění pěti různých žen. Sedmatřicetiletému Winslowovi hrozilo, že za mřížemi stráví zbytek života. Bývalý sportovec nakonec přistoupil na dohodu o vině a trestu a ve vězení si odsedí 14 let.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá hvězda NFL Kellen Winslow II míří k budově soudu v San Diegu, za znásilnění několika žen si ve vězení nakonec odsedí 14 let.

Článek

Syn člena Síně slávy NFL Kellena Winslowa staršího v nejprestižnější lize amerického fotbalu odehrál 10 sezon, v nichž nastupoval za Cleveland Browns, Tampu Bay Buccaneers, New England Patriots a další. V roce 2007 dokonce zazářil v utkání hvězd. Po konci kariéry ale život Winslowa mladšího nabral strmý pád.

Rok po odchodu do sportovního důchodu byl obviněn za držení drog. V roce 2018 byl zadržen při krádeži a obviněn z vloupání prvního stupně. Po propustce na kauci ale na svobodě dlouho nevydržel. Ještě téhož roku byl znovu zadržen, tentokráte však ještě za mnohem závažnější zločiny.

Za únos a znásilnění dvou žen mu bylo nařízeno domácí vězení. Jenže pak se začaly ozývat i další oběti. Znásilnění v bezvědomí se měl Winslow dopustit v roce 2003 na 17leté dívce. Státní zástupci proti němu nakonec shromáždili osm obvinění, za něž mu před soudem hrozilo doživotí.

Winslowovi obhájci žádali po soudu mírnější trest. Argumentovali mimo jiné tím, že bývalý fotbalista má v důsledku ran do hlavy, které během aktivní kariéry schytal, poškozený mozek.

Winslow se v rámci dohody o vině a trestu nakonec přiznal ke znásilnění dospívající osoby a ke znásilnění 54leté stopařky z roku 2019, za což mu soud v San Diegu vyměřil trest ve výši 14 let strávených za mřížemi bez možnosti odvolání.

Reklama